Magyányos menedék az Alpokban hegymászóknak

hirdetes

Magyányos menedék az olasz Alpokban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez a magányos ház azóta áll a Foronon del Buinz nevű hegyen, amióta megépítették 2012-ben. A házat egy lavina-balesetben elhunyt hegymászó tiszteletére építették meg.

Menedék

Ez a hétvégi házikó egy biztonságos menedéket kínál a természet és a túrázás szerelmeseinek, már amennyiben megteszik az oda vezető csöppet se kényelmes és biztonságos utat. A ház Olaszországban található a Foronon del Buinz nevű hegyen 2531 méteres magasságban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az egész hegyvidékre. A házban összesen 9 ágy van és bár nem egy luxusszálló, de kényelmes, a kilátás és a friss hegyi levegő pedig mindenért kárpótol. A házat egyébként egy nap alatt építették meg, viszont az nem volt egyszerű menet.

Menedék

A házat egy olasz hegymászó, Luca Vuerich emlékére építette meg a családja és a barátai, akit 2010-ben egy lavina maga alá temetett. A ház azóta minden hegymászónak biztonságos menedéket nyújt, aki éppen arra jár. Megépítésében összesen 12 ember vett részt, de mivel nem lett volna egyszerű az alapanyagokkal együtt megmászni ezeket a sziklás hegyeket, ezért helikopterek segítségével juttatták fel ezeket a hegytetőre. Az építkezési munkálatokkal egy nap alatt végeztek.

Menedék

A ház azóta is úgy áll ott, mint egy emlékmű és bárki használhatja, nem kell érte fizetnie. Belülről úgy néz ki, mint egy kápolna, az ajtaján kívülről pedig egy hegymászó képe díszeleg jelezve, hogy kiknek és ki miatt építették fel ezt a hétvégi házat. Ez a magányos ház a hegytetőn biztos jól jön majd azoknak a hegymászóknak, akik esetleg télen vágnak neki a túrájuknak és éjszaka, amikor megpihennek, nem akarnak hálózsákban fagyoskodni a sziklákon. A ház így védelmet nyújt az arra túrázóknak, akik ki vannak szolgáltatva a természetnek.

Menedék

A ház 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit. A teteje úgy lett kialakítva, hogy a rátelepedő hóréteg ne tehessen túl nagy kárt benne, déli fekvése pedig szintén arra szolgál, hogy a hó hamarabb elolvadjon, ha süti a nap.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy... Tovább

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 159

Átlagos értékelés: 4.8

túra