Ilyen a cápák élőhelye a valóságban

hirdetes

Merülés a cápák közé

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon érdekes videót készítettek a legismertebb természettel foglalkozó csatorna szakemberei. Cápák közé merültek le és azt le is videózták. Mutatjuk a végeredményt.

Cápák közé merültek

 

Nagy merészségre vállalkoztak a NatGeo emberei. Cápák közé merültek le és ezt meg is örökítették egy különleges videó segítségével. Egy 360 fokban mozgatható felvétlet készítettek, mely nézése közben az emberek maguk dönthetik el, hogy mit is szeretnének nézni. 

 

Elképesztő érzés, még a felvételt nézve is, ahogy egy óriási cápa közelít az ember felé. Belegondolni is félelmetes, hogy milyen lehetett ezt élőben átélni. 

 

A felvétel nézése előtt azonban szerepeljen itt néhány érdekes adat a cápákról, melyeket egészen biztosan nem tudtak sokan. 

 

A cápák számítanak földünk legidősebb élőlényei közé. Olyannyira igaz ez, hogy hozzájuk képest a dinoszauruszok fiataloknak számítanak. 

hirdetes

 

Egyes fajtái rövid ideig képesek akár 80 km/h-s sebességgel is úszni.

 

A grönlandi cápa elérheti a 400 éves kort is. Szintén hihetetlennek tűnik, de ők az ivarérettséget 150 éves korukra érik el.

 

Egy év alatt körülbelül száz embert támad meg cápa a világon, melyek közel feléért a nagy fehér cápa a felelős. A második legtöbb támadásért a tigriscápa a felelős.  Közéjük merültek le kamerával. Ez a felvétel a következő oldalon látható.

 

 

Cápák közé merültek

 

 

Forrás: NatGeo Magyarország

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért.... Tovább

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes