Moszkvában ingyen metrózhattak harminc guggolásért cserébe

hirdetes

Harminc guggolásért ingyen metrójegy

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Moszkvában egy időszakra, a Téli Olimpia megrendezése előtt egy igen különleges és vicces utazási kedvezményt vezettek be. Nem volt kötelező megvenni a metrójegyet, viszont ahhoz, hogy ingyen utazhassanak, kellett csinálni egy kis testmozgást. Ez az ötlet nagyon tetszett az utasoknak és hatalmas sikere volt.

Ingyen utazás harminc guggolásért

A metrójegyet csak egyetlen megállóhelynél, Visztavocsnajánál lehetett beváltani guggolásokra, ami valamilyen szinten érthető is, hisz naponta többszázezren utaznak metróval ebben a hatalmas népességű városban.

 

Visztavocsnaja megállóhelynél természetesen nem a jegyellenőrök számolták a guggolásokat, hanem egy gép, aminek a fejlesztői külön felhívták a figyelmet, hogy nem lehet csalni, mert a gép ellenőrzi őket. Így aki ingyen akart utazni, annak bizony meg kellett csinálnia a harminc guggolást, ha meg nem sikerült neki, akkor ki kellett fizetnie a metrójegyet, ami 30 rubelbe kerül – ez az ár körülbelül 200 forintnak felel meg.

 

Ingyen utazás harminc guggolásért

Oroszország tavaly azért vezetett be egy ilyen akciót a tömegközlekedésben, mert a Téli Olimpiára készült és ez az utazási kedvezmény is az "Olimpiai változás" program része volt - akárcsak a többi, közlekedés fejlesztésére irányuló program. Mindenesetre hiába volt ez csak egy pár hónapos jótétemény az utasokkal, akkor is nagy sikert aratott.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
sport

Szótár

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője. Tovább

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 178

Átlagos értékelés: 4.9