Az 1947-es évjáratú Chateau Cheval Blanc-t sokan minden idők egyik legjobb borának tartják. Ez persze ízlés kérdése is, egy azonban biztos: a piac ritkán téved, márpedig az elmúlt évtizedekben elképesztő összegeket fizettek ki egy-egy palackért, ahogy mos

hirdetes

304 580 dollárért talált gazdára minden idők egyik legdrágább bora

AZ
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az 1947-es évjáratú Chateau Cheval Blanc-t sokan minden idők egyik legjobb borának tartják. Ez persze ízlés kérdése is, egy azonban biztos: a piac ritkán téved, márpedig az elmúlt évtizedekben elképesztő összegeket fizettek ki egy-egy palackért, ahogy most is.

Gazdára talált minden idők egyik legdrágább bora

 

 

 

 

 

 

Chateau Cheval BlancChateau Cheval Blanc

 
A 47-es Chateau Cheval Blanc igazi legenda, státuszát mi sem bizonyítja jobban, mint az A osztályú besorolás a nagy presztízsű Saint-Emilion minősítésen, nem is beszélve arról, hogy egy magángyűjtő 304 580 dollárt fizetett egyetlen palackjáért egy genfi árverésen. Ezzel ez lett minden idők legdrágább bora.
 
 
A Chateau Cheval Blanc 47-es borának árát nem csupán ritkasága húzza fel, hanem hosszú távon garantált minősége is, így nem csoda, hogy a napokban Hongkongban megrendezett árverésen is tarolt. A hat palackért összesen fizetett a vevő 83 845 dollárt, ám a 18 millió 530 ezer forintot sem neveznénk kevésnek.
hirdetes
 
 
 
Chateau Cheval Blanc
 

A osztályú besorolás

 
Az 1947-est a szakemberek minden idők egyik legjobb évjáratának tartják Bordeaux környékén, a kevés eső és az egész nyáron át tartó meleg Pierre Luton, a Chateau Cheval Blanc menedzsere szerint voltaképp „a természet véletlen balesete" volt. A Chateau Cheval Blanc Bordeaux Saint-Emilion régiójának egyik legkiemelkedőbb borászata, egyike annak a négy pincészetnek, amelynek bora Premier Grand Cru Classá (A) minősítést kapott a Saint-Emiliontól.
hirdetes
 
Chateau Cheval Blanc Chateau Cheval Blanc
 
 
Ha szereted a luxust és az elegáns helyeket – és rendezvényhelyszínt keresel, kattints ide a részletekért: exkluzív rendezvényhelyszín Budapest
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása. Tovább

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia