Az 1947-es évjáratú Chateau Cheval Blanc-t sokan minden idők egyik legjobb borának tartják. Ez persze ízlés kérdése is, egy azonban biztos: a piac ritkán téved, márpedig az elmúlt évtizedekben elképesztő összegeket fizettek ki egy-egy palackért, ahogy mos

hirdetes

304 580 dollárért talált gazdára minden idők egyik legdrágább bora

AZ
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az 1947-es évjáratú Chateau Cheval Blanc-t sokan minden idők egyik legjobb borának tartják. Ez persze ízlés kérdése is, egy azonban biztos: a piac ritkán téved, márpedig az elmúlt évtizedekben elképesztő összegeket fizettek ki egy-egy palackért, ahogy most is.

Gazdára talált minden idők egyik legdrágább bora

 

 

 

 

 

 

Chateau Cheval BlancChateau Cheval Blanc

 
A 47-es Chateau Cheval Blanc igazi legenda, státuszát mi sem bizonyítja jobban, mint az A osztályú besorolás a nagy presztízsű Saint-Emilion minősítésen, nem is beszélve arról, hogy egy magángyűjtő 304 580 dollárt fizetett egyetlen palackjáért egy genfi árverésen. Ezzel ez lett minden idők legdrágább bora.
 
 
A Chateau Cheval Blanc 47-es borának árát nem csupán ritkasága húzza fel, hanem hosszú távon garantált minősége is, így nem csoda, hogy a napokban Hongkongban megrendezett árverésen is tarolt. A hat palackért összesen fizetett a vevő 83 845 dollárt, ám a 18 millió 530 ezer forintot sem neveznénk kevésnek.
hirdetes
 
 
 
Chateau Cheval Blanc
 

A osztályú besorolás

 
Az 1947-est a szakemberek minden idők egyik legjobb évjáratának tartják Bordeaux környékén, a kevés eső és az egész nyáron át tartó meleg Pierre Luton, a Chateau Cheval Blanc menedzsere szerint voltaképp „a természet véletlen balesete" volt. A Chateau Cheval Blanc Bordeaux Saint-Emilion régiójának egyik legkiemelkedőbb borászata, egyike annak a négy pincészetnek, amelynek bora Premier Grand Cru Classá (A) minősítést kapott a Saint-Emiliontól.
hirdetes
 
Chateau Cheval Blanc Chateau Cheval Blanc
 
 
Ha szereted a luxust és az elegáns helyeket – és rendezvényhelyszínt keresel, kattints ide a részletekért: exkluzív rendezvényhelyszín Budapest
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve. Tovább

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes