Több ezer dolláros műalkotásokat dobált ki a szemétbe a takarítónő

hirdetes

Értékes műalkotások landoltak a kukába

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Paul Branca Olaszországban egy olyan kiállítással próbált fellépni a környezetszennyezés ellen, ahol az általa alkotott művel újságpapírból, műanyag zacskókból és kajamaradékokból álltak. Így nem csoda, hogy szerencsétlen takarítónő azt hitte, hogy a vendégek szemetelték tele a galériát és mindet kidobta.

Értkes műalkotások kerültek a szemétbe

Paul Branca a modern művészetet képviseli és egyedi alkotásaival a környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet. Műveit Olaszországban, azon belül is Bariban mutatta be és ott több ezer dollárra értékelték őket, ami forintban mérve százezreket jelent. Viszont az éjszaka alatt történt egy kis baki, amire senki nem számított. Mire másnap reggel kinyitották a galériát, nem találtak benne semmit, mert az alkotások nagy részének lába kelt. Vagyis a takarító nő kidobálta az összeset a kukába, mivel szemétnek nézte őket.

 

Értkes műalkotások kerültek a szemétbe

A művész alkotási mivel a környezetszennyezésről szóltak, ezért csupa szemétből és újságpapírból, meg eldobált ételmaradékokból álltak. Viszont erre az ügyeletes takarító nem jött rá, ezért azt hitte, hogy a vendégek szemeteltek a galériában. El is takarította az összes alkotást, amiket hajnalban el is vitt a szemetes – így esély se volt megmenteni ezeket a figyelemfelkeltő műveket. Az meg csak még tetőzte a helyzetet, hogy az üres galériával csak másnap reggel szembesültek.

 

Értkes műalkotások kerültek a szemétbe

A takarító cég természetesen a védelmébe vette az alkalmazottat. Ha más szemszögből nézzük, akkor a takarítónő nem tudta, hogy azok a szemetek a galériában valójában műalkotások és lényegében lelkiismeretes munkát végzett. Viszont a művész úrnál több ezer dolláros kár keletkezett, de szerencséjére a biztosító megtéríti a károkat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű... Tovább

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 159

Átlagos értékelés: 4.8

kiállítás