Múzeum az óceánban

hirdetes

Hihetetlen de igaz: múzeum van az óceánban

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ilyet se lehet minden nap hallani: ha be szeretne menni a múzeumba, előtte le kell merülni a víz alá. HIhetetlen, de igaz: az Atlanti-óceán partján, a mexikói Cancún városában egy hihetetlen múzeum található. 

Múzeum van a víz alján

 

Hogy miért is volt erre szükség? Mert persze az ember és a természet kölcsönhatása kellett hozzá, hogy létrehozzák. Szóval a Yukatán-félsziget keleti felén több száz ember alakú szobrot kellett a vízbe süllyesztetni. Azt mondtuk, hogy kellett, mivel a közeli korallzátony annyira megsínylette az embertömeget, hogy amíg az regenerálódik, addig egy új fajta attrakciót kellett kieszelniül a helyieknek. És ők meg is tették. 

 

Ha megnézzük a képeket, akkor most tisztán látszik. hogy ezzel a megoldással a természet is jól járt. Direkt olyan betonból építették a szobrokat, hogy a vízi élőlények is rátapadhassanak, így még inkább szolgálja a szoborpark az élővilágot. Jó kérdés lehet, hogy hogyan is tudják ezt megnézni a turisták? Nos a válasz egyszerű: természetesen idegenvezetővel egy búvárruhában. Nem mindennapi élmény lehet, igaz?

hirdetes

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek tenger,óceán

Szótár

Kreuz

Ejtsd: krajc. Az a hajó, amelyik kreuzol, széllel szemben halad. Teljesen széllel szemben nem... Tovább

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes