Nagyhajós Országos Bajnokságok – Az első forduló utáni beszámoló

hirdetes

Nagyhajós Országos Bajnokságok – Az első forduló után

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Véget ért a Nagyhajós Bajnokság első fordulója. A négynapos balatonfüredi eseményen a 11 m One Design Hajóosztályban a Czap Zoltán, Hegedűs Léna, Honti Norbert, Szenczi Zalán, Czap Bálint alkotta egység nyert az Obsession fedélzetén.

Nagyhajós Bajnokság

A 15-ös Jolle Hajóosztályban a Barcza György János, Birinyi Gábor, Dobrovits Máté trió szerezte meg az első helyet a Mokánnyal, míg a 25-ös Jolle Hajóosztályban a Bolero nyert Szekeres Lászlóval, Lacsny Gergellyel, Őri Sándor Péterrel, Tomai Balázzsal és Varga Lajossal.

 

A 8 m One Design Hajóosztályban győzött a Nekem 8 Erdős Bálinttal, Scholtz Imrével, Scholtz Hubával, Jeney Andrással és Szemesi Árpáddal a fedélzeten, az Asso 99 Hajóosztályban pedig a Vadnai Tamás, Nagy Anikó, Fazekas Gergely, Fejér Miklós, Huszka Róbert, Botos Bálint, Kovács András összetételű legénység győzött a BMW Sailing Team nevű hajóval.

Nagyhajós Bajnokság

A Nomád sikerét hozta az Elliott 770 Hajóosztály, miután ott a Fischer Dezső Kovács Ákos Dániel, Csontos Zoltán trió volt a leggyorsabb. A Regina Hajóosztályban Holczhauser András, Nagy Imre, Alibán András, Cittel Gergely, Előd Botond és Szabó Vilmos győzött az Amitiével, a Scholtz 22-es Hajóosztályban a Veisz Miklós, Veisz Tamás, Vass Péter trió nyert az Aventúrával, a Sudár Regatta Hajóosztályban pedig a Pontilla sikerével ért véget a verseny Vigh Andrással, Demjén Péterrel és Osváth Mártonnal a fedélzeten. A Nagyhajós OB második fordulójára szeptember 3-án kezdődik, amikor újabb osztályok küzdelmei zajlanak majd a Balaton keleti medencéjében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

2018-06-30

Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

A Volvo High Tech Regatta vitorlás versenyen ismét összemérhetik tudásukat a vitorlázás szerelmesei! A hazai vitorlázók egyik kedvenc versenyét idén is megrendezik! Ha szeretnél részt venni a versenyen indulóként, de ha csak nézőként látogatnál el, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, melyben minden részletet összefoglaltunk a versenyről!

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik sztárja

2018-07-03

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik...

A legnevesebb ausztrál vitorlásverseny, a Hamilton Island Race Week 150. nevezője egy Vietnamban készült trimarán. Az amerikai dizájnú hajóval egy új-zélandi hajós indul. Ez a hajó nem más, mint a Romanza, ami egy 18,2 méter hosszú, háromtestes vitorlás. Sok reményt fűznek a hajóhoz, amellyel elindulnak az idei ausztrál versenyen is!

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018-07-04

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018. június 24-én lelkes szurkolók tömege gyűlt össze az alaszkai Ketchikan városában, hogy figyelemmel kísérjék a Race to Alaska (R2AK) első befutóit. Az Alaskan Fish House tulajdonosa szintén túlórázott, hiszen a záróra után is nyitvatartott kapuit a verseny érdekében! Cikkünkben a Federal’s Team Sail Like a Girl csapatról írtunk!

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

2018-07-27

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

A 2018-as Kékszalag nem igazán hozott meglepetést, maximum annyit, hogy szuperlassúságban tudtak közlekedni a hajók. Nézzük, ki nyerte a 2018-as Kékszalagot!

verseny

Szótár

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját. Tovább

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.9