Ugye te is megkóstolnád, milyen íze van Budapestnek?

hirdetes

Nagyvárosok íze kicsit másképp

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan, sokféleképpen láthattuk már az európai nagyvárosokat, de így még biztosan nem. Valószínűleg mindenkinek megvan a kedvenc képe Budapestről vagy valamelyik számára kedves nagyvárosról, de a következő képeket még tuti, hogy sehol se láttuk. Ezek a képek ráadásul nem csak a szemnek, de egy más érzékszervnek is kedveskednek. De melyiknek?

Kóstold meg Budapestet

Két művész állt össze, hogy létrehozzák kollaborációjuk gyümölcsét, amelyek Kelet-európai nagyvárosokat hivatottak bemutatni. A két művész nevezetesen Augusítn Nieto, ételfotós és Anna Keville Joyce, ételművész. Igen, lehet, hogy mókásan hangzik a két foglalkozás számunkra, de ne higgyük, hogy komolytalan munka az övék, egy-egy ételt megtervezni és lefotózni ugyanolyan nagy munka, mint akár egy épület vagy autó helyes bevilágítása és lencsevégre kapása. A művek eredetileg a Foodie Backpacker című honlapon jelentek meg, ami a nagyvilág ételeit hivatott bemutatni.

Kóstold meg Budapestet

Joyce csak friss alapanyagokat használt fel, hogy vissza tudja adni minden nagyváros hangulatát. Minden darabka elhelyezése számít, minden részlet kihívást jelent ilyenkor. Át kellett adni a Prágára leszálló ködöt, a Duna hömpölygését Pest és Buda között, Bukarest színeit és Varsó épületeinek magasságát is.

hirdetes
Kóstold meg Budapestet

Joyce elmondása szerint a kedvenc alapanyagait mind felhasználta a városok kialakításánál. A prágai ködöt cukorból alakította ki, Varsó felhőit tört krumpliból formázta meg. A Duna hullámait egészen elképesztő módon szőlőből alakította ki, de ha közelebbről megfigyeljük, a szőlőszemeket egyenként hámozta meg. Mi az elhivatottság, ha nem ez?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia