Ugye te is megkóstolnád, milyen íze van Budapestnek?

hirdetes

Nagyvárosok íze kicsit másképp

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan, sokféleképpen láthattuk már az európai nagyvárosokat, de így még biztosan nem. Valószínűleg mindenkinek megvan a kedvenc képe Budapestről vagy valamelyik számára kedves nagyvárosról, de a következő képeket még tuti, hogy sehol se láttuk. Ezek a képek ráadásul nem csak a szemnek, de egy más érzékszervnek is kedveskednek. De melyiknek?

Kóstold meg Budapestet

Két művész állt össze, hogy létrehozzák kollaborációjuk gyümölcsét, amelyek Kelet-európai nagyvárosokat hivatottak bemutatni. A két művész nevezetesen Augusítn Nieto, ételfotós és Anna Keville Joyce, ételművész. Igen, lehet, hogy mókásan hangzik a két foglalkozás számunkra, de ne higgyük, hogy komolytalan munka az övék, egy-egy ételt megtervezni és lefotózni ugyanolyan nagy munka, mint akár egy épület vagy autó helyes bevilágítása és lencsevégre kapása. A művek eredetileg a Foodie Backpacker című honlapon jelentek meg, ami a nagyvilág ételeit hivatott bemutatni.

Kóstold meg Budapestet

Joyce csak friss alapanyagokat használt fel, hogy vissza tudja adni minden nagyváros hangulatát. Minden darabka elhelyezése számít, minden részlet kihívást jelent ilyenkor. Át kellett adni a Prágára leszálló ködöt, a Duna hömpölygését Pest és Buda között, Bukarest színeit és Varsó épületeinek magasságát is.

hirdetes
Kóstold meg Budapestet

Joyce elmondása szerint a kedvenc alapanyagait mind felhasználta a városok kialakításánál. A prágai ködöt cukorból alakította ki, Varsó felhőit tört krumpliból formázta meg. A Duna hullámait egészen elképesztő módon szőlőből alakította ki, de ha közelebbről megfigyeljük, a szőlőszemeket egyenként hámozta meg. Mi az elhivatottság, ha nem ez?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az... Tovább

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes