Beton és villanyoszlopok helyett napelemes útburkolat

hirdetes

Elektromos áram napelemes útburkolattal

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A napelemes útburkolat segítségével hatalmas mennyiségű áram állítható elő, ráadásul még környezetbarát is. Ez a találmány csodákra lenne képes, ha az egész világon elterjedne.

Napelemes útburkolat

Az amerikai Solar Roadways vállalat most olyan találmánnyal büszkélkedhet, ami lehet, hogy megoldaná az elektromos áram problémáját, ezen kívül pedig rendkívül környezetkímélő is. Ez a találmány a napelemes útburkolat, ami a napenergiát használja elektromos áram termelésére. Ezek a napelemes utak ráadásul nem egy szempontból jobbak, mint a beton, amin ma az autók közlekednek. Először is a napelemes út nagy teherbírású, ami azt jelenti, hogy 100 tonnát is elbír. Mindemellett a napelemekben található fűtőtest is, aminek az a szerepe, hogy megakadályozza az utak befagyását, ami télen sokszor nagy problémát szokott jelenteni.

 

Napelemes útburkolat

Mivel ez a napelemes út áramot termel, ezért az út mentén nem lenne szükség villanyoszlopokra. Sőt, még a közelében elhelyezkedő épületek számára is képes lenne áramot termelni. A napelemekben a fűtőtestek mellett még LED-ek is vannak, amik már nemcsak az útjelző sávokat jelenítik meg, hanem valós idejű jelzéseket is mutathatnak a rajta haladó sofőröknek. Így az emberek megtudhatják, hogy merre menjenek, ha ki akarnak kerülni egy hatalmas közléekedési dugót.

Napelemes útburkolat

Az út újrahasznosított anyagokból készül, ami rendkívül ellenállóvá teszi. A napelemes út háromszor három méteres napelemekből áll. Ha ez a természetbarát eljárás elterjedne, legalább háromszor annyi energiát tudnának termelni az Egyesült Államokban, mint jelenleg. A sok negatív jövőkép mellett ez azért valamennyire bíztató.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a... Tovább

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 247

Átlagos értékelés: 5.0

tenger,óceán