Szemét a világ tengereiben

hirdetes

Megdöbbentő felvételek a NASA-tól

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy döbbenetes animciót készített a NASA. Ezen azt szemléltetik, hogy hogyan lepi el a világ tengereit és óceánjait a műanyag szemét.

 

Így szennyezi az emberiség a világot

Nekünk, innen a Kárpát-medencéből ez nem tűnik és nem is tűnhet föl, de az élővizek ilyen fokú szennyezése az egyik legnagyobb problémát jelenti manapság, ami a környezetszennyezést illeti.Sajnálatos módon igazi úszó hegyek alakultak ki, ami természetesen nem csak esztétikailag néz ki rosszul. Leginkább persze, mint mindig, így ezúttal is, az szenvedi el a legnagyobb kárt, aki nem tehet róla a legkisebb mértékben sem: az állatvilág. Gondoljunk csak bele: immáron a világ óceánjainak 88 százalékában megtalálhatóak a műanyag szemét bármilyen formái.

hirdetes

 

Hihetetlen egy statisztika, de attól még sajnálatosan igaz: A leginkább szennyezett részeken, mint például a Csendes-óceán Kalifornia és a Hawaii-szigetek közötti részén egy nem is régi kutatás szerint, manapság már százszor több műanyag szemetet lehet találni, mint élőlényt. Hihetetlen, igaz?A következő oldalon még egy ennél is megdöbbentőbb animációt fogunk látni. Hihetetlen, hogy az emberiségnek milyen önpusztító mechanizmusa van, igaz?

 

Így szennyezi az emberiség a világot

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális... Tovább

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes