Istenként tisztelik a kislányokat serdülőkorig

hirdetes

Kumarik, a nepáli istenek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nepál több városában is kiválasztanak olyan kislányokat, akiket élő istenként fognak tisztelni. Azonban a kis istennők élete nem olyan könnyű, mint gondolnánk.

Kislányokat tisztelnek istenként Nepálban

Nepálban vallási hagyomány a serdülőkor előtt lévő lányok istenként való tisztelete. Ez a hagyomány a hindu és a buddhista vallásokra jellemző. A kis istennő neve kumari. A kumarikat többnyire már csecsemőkorukban kiválasztják és egészen serdülőkorukig ezrek ünneplik őket és lesik minden kívánságukat.

 

Viszont a kumari életének nemcsak előnye van, ugyanis a kiválasztott kislányoknak onnantól kezdve, hogy istenként tisztelik őket, egy templomban kell élniük, amit szinte soha nem hagyhatnak el, hacsak nem valami ünnepélyen vesznek részt, aminek ők a főszereplői.

 

Kislányokat tisztelnek istenként Nepálban

Mivel a kumarit istenként imádják, ezért nem érhet a lába a földre és úgynevezett tisztátlan nőkkel sem érintkezhet. Ha ünnepélyekre viszik, akkor is trónszéken, vagy ölben utazik. Viszont a kumarit olyan hívők veszik körül, akik reggeltől estig a kis istennőt szolgálják.

 

Kislányokat tisztelnek istenként Nepálban

A nepáliak hitvilága szerint a kiválasztott lányok testébe Durga istennő költözik, aki akkor hagyja el a lányok testét, amikor nővé érnek, vagyis menstruálni kezdenek. Olyankor rendszerint egy másik istennőt választanak helyettük. Nepálban viszont nem egyetlen kumarit tisztelnek, hanem szinte minden városban találunk egy istenként imádott kislányt.

Forrás: hvg.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben... Tovább

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes