Istenként tisztelik a kislányokat serdülőkorig

hirdetes

Kumarik, a nepáli istenek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nepál több városában is kiválasztanak olyan kislányokat, akiket élő istenként fognak tisztelni. Azonban a kis istennők élete nem olyan könnyű, mint gondolnánk.

Kislányokat tisztelnek istenként Nepálban

Nepálban vallási hagyomány a serdülőkor előtt lévő lányok istenként való tisztelete. Ez a hagyomány a hindu és a buddhista vallásokra jellemző. A kis istennő neve kumari. A kumarikat többnyire már csecsemőkorukban kiválasztják és egészen serdülőkorukig ezrek ünneplik őket és lesik minden kívánságukat.

 

Viszont a kumari életének nemcsak előnye van, ugyanis a kiválasztott kislányoknak onnantól kezdve, hogy istenként tisztelik őket, egy templomban kell élniük, amit szinte soha nem hagyhatnak el, hacsak nem valami ünnepélyen vesznek részt, aminek ők a főszereplői.

 

Kislányokat tisztelnek istenként Nepálban

Mivel a kumarit istenként imádják, ezért nem érhet a lába a földre és úgynevezett tisztátlan nőkkel sem érintkezhet. Ha ünnepélyekre viszik, akkor is trónszéken, vagy ölben utazik. Viszont a kumarit olyan hívők veszik körül, akik reggeltől estig a kis istennőt szolgálják.

 

Kislányokat tisztelnek istenként Nepálban

A nepáliak hitvilága szerint a kiválasztott lányok testébe Durga istennő költözik, aki akkor hagyja el a lányok testét, amikor nővé érnek, vagyis menstruálni kezdenek. Olyankor rendszerint egy másik istennőt választanak helyettük. Nepálban viszont nem egyetlen kumarit tisztelnek, hanem szinte minden városban találunk egy istenként imádott kislányt.

Forrás: hvg.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja.... Tovább

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 4.8

utazás