Lenyűgöző képek a hagyományos méhészkedésről Nepálból-ilyet még biztos nem láttál!

hirdetes

Lenyűgöző képek a hagyományos méhészkedésről Nepálból-ilyet még biztos nem láttál!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.

Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.

Andrew Newey fantasztikus képeket készített a nepáli Gurung törzs tagjairól, miközben életveszélyes küzdelmet folytattak a mézért. Ez a mézvadászat egyébként ősi hagyomány a törsz tagjai között. Évente kétszer a vadászok felmásznak a sziklákra, hogy mézet gyűjtsenek. Ugyanazokat az eszközöket használják, melyeket az őseik is alkalmaztak, kézzel szőtt kötéllétrákon másznak fel a veszélyes sziklákon.
A leesés mellett a méhek is veszélyt jelentenek, ugyanis itt élnek a legnagyobb mézelő méhek a világon. Ezek a Himalájában honos méhek akár 3-4 centiméteresek is lehetnek, a fehér Rododendron okon gyűjtenek mézet tavasszal. A meredek sziklafalak védik őket a ragadozóktól és melegen tartja őket a napfény.

hirdetes
A mézvadászat egyébként az egyik legrégebbi ismert tevékenység, Spanyolországban találtak egy nagyjából 8000 éves barlangrajzot, melyen a hegymászó emberek gyűjtötték a mézet.

 

Nézd meg az elképesztő képeket a mézvadászokról, nagyobb nézetért kattints a képrekre:

Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.Fantasztikus képsorokat mutatunk nektek a hagyományos méhészkedésről egyenesen Nepálból, ilyet még soha életemben nem láttam, de szerintem te sem, ne hagyd ki a képeket.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a... Tovább

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 4.9