Retró hangulatú képek a 70-es évekbeli metrón

hirdetes

70-es évek metrója New Yorkban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Érdekes hangulata van a 70-es évekbeli New York-i metrónak. Valószínű, a fotósok jó párszor kockára tették az életüket, amikor ezeken a helyeken kattintgattak a gépükkel.

A 70-es évek New Yorkja

Néhány fotós megörökítette a New York-i metró 70-es és 80-as évekbeli arcát. A fotók nagyon jól tükrözik ezeknek az éveknek a hangulatát, viszont néhol igen sötétek és ijesztőek. Nagyon jól lehet látni, hogy akkoriban a graffitisek ezeken a metrókon próbálták ki tehetségüket és a létező összes falat kidekorálták az ablakokkal együtt. A képeken érdekes arcok bukkannak fel, mintha a fotósok valami éjszakai buliba csöppentek volna. Olyan művészek képeit láthatjuk itt, mint John F. Conn, Bruce Davidson, Jamel Shabazz és Martha Cooper.

 

A 70-es évek New Yorkja

Talán nem is lepődünk meg azon, hogy a New Yorkban található a világ egyik legnagyobb metróhálózata, ami az év minden egyes napjában, non-stop működik. Talán irigyelhetjük is az ottani városlakókat, mivel ők még éjszaka is kényelmesen közlekedhetnek. A metró összes vonala együttvéve 1355 kilométert tesz ki és összesen 468 állomást találunk itt. Ezek elég nagy számok, na de New York sem egy kicsi város. A metró áthalad a manhattani, a queensi, a bronxi és a brooklyni városrészeken. Az ottani metró másik érdekessége, hogy majdnem a fele utat a felszínen teszi meg, mint magasvasút.

 

A 70-es évek New Yorkja

Ez a metró a kétezres évek elején több éves rekordot döntött, mert az utasok száma elérte az 1,45 milliárdot. Bár amennyien élnek ebben a városban, ez nem is csoda. Mindenesetre hálásak lehetünk a művészeknek ezekért a retró hangulatú képekért, bár nem lehetett valami biztonságok ezekben az agyonfirkált kocsikban mászkálni ilyen arcok között, pláne nem fényképeket készítgetni. De hát a kalandvágy már csak ilyen.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől... Tovább

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.7

divat