Nissan Terra – Nem a külső a lényeg

hirdetes

Nissan Terra – Nem a külső a lényeg

Komjáti Péter
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Talán a távoli jövőben játszódó sci-fi filmekben láthattunk ilyen egészen furcsa kinézetű autókat. Ám a Nissan tanulmányautójának igazi értéke nem a külsejében rejlik.

Nissan Terra – Nem a külső a lényeg

Egy biztos, hogy nem a Nissan Terra koncepciós autója volt a legszebb a párizsi autókiállításon. Ha megnézzük a Nissan korábbi konstrukcióit (Micra, Juke), akkor nem lepődünk meg a Terra kinézetén sem, ami biztos nem lesz a világ legszebb autója. De valószínűleg a tervezőknek nem is ez volt a céljuk, hanem hogy egy környezetbarát, hidrogénnel működő üzemanyagcellás elektromos hajtású 4x4-es autó hozzanak létre. Ezzel szemben kocsi kinézete már csak részletkérdés. Ami nagyon érdekes, hogy ebben a járműben egy darab elektromotor mozgatja az első kerekeket, míg a hátsó kerekek esetében két darab kerékagymotor lép működésbe. Hátsókerék-meghajtásnál ezúttal a kardántengely feleslegesnek bizonyul.

hirdetes

 

 

A kocsi belseje roppant letisztult és egyszerű. A műszerfal funkcióját egy hordozható táblagép látja el, ami akármikor elmozdítható a helyéről.

Ezen az autón meglátszik, hogy a japánok nagyon sok megoldással kísérleteznek, és valószínűleg ezen a kocsin lesz még egy pár módosítás is majd a Nissan-nál, hogy a közönség számára csábító legyen, mivel a jelenlegi állapotában enyhén szólva sem az, persze a küllemére utalva.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese. Tovább

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 174

Átlagos értékelés: 4.7

autó