Érdekes feltevés! A nők is borotválkozzanak?

hirdetes

A nők is borotválkozzanak?

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A nők is borotválkozzanak? Ez a feltevés nem hírességektől, hanem bőrgyógyászoktól származik, akik szerint a bőr így sokkal selymesebb lesz. Ez vajon őrültség, vagy nagyon is hasznos lenne?

Nők

A borotválkozás nagyon sok problémát idéz elő, ugyanis a szőr sokkal erősebb lesz tőle és gyorsabban is nő. Viszont most egy olyan felvetés született meg bőrgyógyászok részéről, hogy a nőknek se lenne teljesen haszontalan, ha követnék a férfiak példáját, vagyis borotválkoznának. A felvetést azzal is indokolják, hogy sok híresség élt ezzel a furcsa szokással, mint például Elizabeth Taylor. Egy 46 éves londoni hölgy szintén így tesz. Állítása szerint hetente háromszor borotválkozik és ez rendkívül jó hatással van a bőrére a folyamatos gyantázással ellentétben.

 

Abban van igazság, hogy a nőknek is van arcszőrzetük, azonban az sokkal lágyabb, mint a férfiak borostája. A női arcszőrzet feltűnősége csak akkor okozhat komolyabb problémát, hogyha felborul a hormonháztartás. De ha esetleg valaki ilyen problémával küzd, vajon jelenthet számára megoldást a borotválkozás? Vagy éppen az ellenkezője történik: katasztrófa.

Nők

Dr Michael Prager szerint a borotválkozás működhet bőrradírként is, ugyanis eltávolítja az elhalt hámsejteket az arcbőrön. Emellett serkenti a kollagén termelést, ami azt jelenti, hogy eltűnnek a ráncok és az arcunk sokkal simább lesz. A bőrgyógyász szerint a borotvához kapcsolódó hiedelmek, miszerint csak erősíti a szőrnövekedést, téves. Sőt, már piacra is kerültek az első női borotvák.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
divat

Szótár

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors... Tovább

Vidéki csapatépítő tréning

Egy vidéki csapatépítő tréning számtalan lehetőséget nyújt a cég munkatársai számára,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 182

Átlagos értékelés: 4.9