Izgalmas időszak várható a női Match Race versenyzésben

hirdetes

Izgalmas időszak várható a női Match Race versenyzésben

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

  Izgalmas időket élünk át a női match racing-ben. Az új olimpiai hajóosztály, az Elliott 6m, az ISAF Sailing World Cup versenysorozat keretén belül, Kielben(Németország, június) fog debütálni. Egyre több női match race versenyt rendeznek a világon és a résztvevők tábora is ugrásszerűen növekszik.

Izgalmas időszak várható a női Match Race versenyzésben

Medemblikben lesz először női  match race

 Az ISAF Sailing World Cup következő állomása a Delta Lloyd Regatta Medemblikben(Hollandia). A versenyen először lesz női match race és már 24 egység nevezett 13 országból. Ők még a 3 személyes Yngling-el fognak vitorlázni, de a 2010-ben már az Elliott 6m-eket fogják használni.

Már készülnek az új hajók

Több mint 70 Elliott 6m-t fognak legyártani 2009-ben annak a 16 országnak, akik jelezték érdeklődésüket. Az országok közt szerepel Izrael és Kína, ahol a női match racing programok elég frissek, szintúgy, mint azokban az országokban, ahol a match racingnek már nagy hagyománya van.

hirdetes

Ugrás szerűen növekszik a női match race versenyek száma

Jelenleg 47 az ISAF által elismert (Grade) női match race verseny létezik, ami 21 országot érint. Ezek a versenyek tartalmaznak fiataloknak kiírt és nyílt match racing versenyeket is, ahol a lányok erősen forszírozva vannak a küzdelemre. A női nyílt versenyek száma ugrásszerűen megnőtt, ahogy a média is felkapta ezt az izgalmas versenyzési formát, ahol nők küzdenek egymás ellen.

Match Race központok

Az idei évben egyértelművé vált, hogy új helyszínek is csatlakoznak a match race versenyekhez. A Woman’s International Match Racing Association (WIMRA) új központokat hozott létre Görögországban, El Salvadorban és Mexikóban. Ezek a központok bemutatják a match racinget olyanoknak, akik komoly versenyzői múlttal rendelkeznek, mint például régi és mostani olimpikonok. További központokat akarnak létrehozni Kínában, Izraelben, Horvátországban, Peruban, Koreában és Dél-Afrikában.

hirdetes

A 2009-es év nagy mérföldkőnek látszik a match race világában, az érdeklődés folyamatosan növekszik.

 

 

Forrás: sailing.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ... Tovább

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 4.7