Olaszország legszebb tengerpartjai

hirdetes

Olaszország legszebb tengerpartjai

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Olaszország gyönyörű, szinte végtelennek tűnő tengerpartjához foghatót nehezen találna az ember. A tengerekkel szinte minden oldalon körbevett országban több tucat lehetőség közül válogathatnak azok, akik egy életre szóló tengerparti élménnyel szeretnének gazdagodni, ráadásul anélkül, hogy a fél bolygót át kéne utazniuk hozzá. Ha te is arról álmodozol, hogy egyszer egy olasz tengerparton élvezgesd az életet (legalább egy nyaralás erejéig), akkor most felsorolunk néhányat Olaszország legcsodálatosabb tengerpartjai közül!
 

Olaszország legszebb tengerpartjai

Olasz tengepart – Balzi Rossi, Liguria

A Grimaldi falucskája mellett található Blazi Rossi partot igazi álom egy csónak hátán megközelíteni. A helyi La Spiaggetta dei Balzi Rossi tengerparti étteremmel lehet egyeztetni, hogy biztosítsanak vízi megközelítést a parthoz, de persze az autóval érkezők is megközelíthetik azt.

Galériánkban megtekintheted a legszebb olasz tengerpartokat mesés fotókon:

 

Igazán mesés élmény eltölteni egy délutánt a tenger partján, amelyet az étteremből bérelhető napozóágyak és napernyők kényelme biztosít, de persze a hamisítatlan helyi borokkal lemosott olasz konyha remekeit sem szabad említésen kívül hagyni. Az étteremben többféle tengeri fogás is kapható, ami bizonyára senkit nem lep meg egy ilyen helyen.

 

Akik nem csak a tengerpartot szeretnék felfedezni, azok figyelmébe ajánlanánk a mediterrán térség egyik legjelentősebb régészeti helyszínét, a Blazi Rossi barlangokat. Ez és a helyi őstörténeti múzeum igazi időutazást ígér az érdeklődőknek.

 

Olasz tengepart – San Fruttuoso, Liguria

A 2018-ban nagy létszámban érkező turisták ellenére San Fruttuosóra továbbra is az a jellegzetes „rejtett búvóhely” hangulat jellemző, amibe oly sokan szeretnek elmenekülni a hétköznapi rohanás elől. Ez többek között annak köszönhető, hogy a terület mentes az autóktól és butikoktól, és csupán néhány mediterrán épület töri meg a tengerparti látványt.

 

San Fruttuoso csak egy gyalogos ösvényen keresztül, vagy hajóval közelíthető meg a régi közeli vízparti településeiből. Itt található a régió egyik legfontosabb középkori kincse, a San Fruttuoso apátság (Abbey di San Fruttuoso). A vízpart általában tele van napernyőkkel, a családi vállalkozásként működtetett Da Laura étterem asztalai pedig elégedett vendégekkel. Akik jól időzítenek, azok akár egy koncertet is elcsíphetnek itt, amelyeket nyáron az apátság épületében szoktak megtartani. A következő oldalon még több mesés tengerpart vár! 

hirdetes

 

Olaszország legszebb tengerpartjai

Olasz tengepart – Due Sorelle, Marche

Marche régióját kevés külföldi látogató ismeri, pedig itt található az ország egyik legcsodálatosabb tengerpartja, a Due Sorelle. A partszakasz fehér szalagként választja el egymástól a sziklás szárazföldet, és mesekék tenger vizét, amelynek felszínéből két kőképződmény magaslik ki – ők a „két nővér”, vagyis a Dua Sorelle.

 

Mint az ország sok más tengerpartja, úgy ez a rész is csak hajóval közelíthető meg, és mivel a parton semmilyen kényelmi szolgáltatás nem működik, így érdemes némi útravalóval készülni, ha több időt szeretnél eltölteni itt.

 

Olasz tengepart – Praia a Mare, Calabria

A Tirrén-tenger drámai drágaköveként tündöklő Praia a Marehoz nem „csak” egy fekete homokos tengerpart, hanem egy barlangokkal telelyuggatott sziget (a Dino-sziget) is tartozik. A Citrus-parton elhelyezkedő Praia a Mare azzal az égszínkék vízzel várja a látogatókat, amit az emberek egy olasz tengerparttól elvárhatnak.

 

Olasz tengepart – Scala dei Turchi, Szicília

Attól függően, hogy melyik napszakban nézi az ember, a különböző szögekben érkező napsugarak sarki jégmezővé, vagy egy idegen bolygó felszínévé változtathatják a Scala dei Turchi névre hallgató tengerparti sziklát.

 

A mészkőből és márgából álló természetes képződmény lépcsőzetes megjelenéséről kapta a nevét, ami Török lépcsőt jelent. A név „török” része a régi Földközi-tenger irányából érkező portyázásokból maradt fent.

hirdetes

 

Olaszország legszebb tengerpartjai

Olasz tengepart – Pescoluse, Puglia

A Jón-tenger olasz partjainak déli részén található a nemes egyszerűséggel csak csodaszép jelzővel illethető Pescoluse tengerpart, amelyet okkal szokás a Salento (az olasz csizma „sarka”) vidék Maldívjaiként is emlegetni. A part átlátszóan kék vizeivel, finomszemű homokjával és trópusi hangulatot árasztó bárjaival érdemelte ki ezt a tiszteletreméltó hasonlatot.

 

Salento nem csak szemet gyönyörködtető tengerpartokat kínál – a helyi konyhakülönlegességekre mindenképpen érdemes egy kis időt fordítani, ha már úgyis erre jár az ember, különösen ha érdeklődik az olasz fogások és borok iránt.

 

Olasz tengepart – Cala Corsara, Maddalena szigetcsoport, Szardínia

A Maddalena szigetcsoport Szardínia szigetének északi partjaitól nem messze található. Ez a tengeri környék Európa elitjének kedvelt vitorlázóhelye, ami a mesekönyvekbe illően kék vizeket elnézve nem is igazán meglepő.

 

A Maddalena többek között Spargi szigetének is otthont ad, ahol itt kiemelt utolsó tengerpartunk, a Cala Corsara is található. A környék hamisítatlan tengerpartokkal várja a messze földről érkező látogatókat, ahol a szavakkal leírhatatlan hangulatról kecses homokdűnék és tengeri nárciszok gondoskodnak.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek tenger,óceán utazás

Szótár

Schwert

Schwert (ejtsd: svert) - jolle leengedhetõ uszonya, oldalsodródás ellen Tovább

Volvo Ocean Race verseny

  Volvo Ocean Race történelem A Volvo Ocean Race (korábbi nevén Whitbread... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes