Unod a hagyományos palacsintát? Akkor ezeket próbáld ki! - Receptek

hirdetes

3 palacsinta recept, amit még nem próbáltál!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem a palacsintára nem lehet nemet mondani akkor se, ha a szokványos formában készítik el. ismerjétek meg ti is ezeket a különleges recepteket!

Palacsinta

Mandulás palacsinta gyümölcsökkel

 

Hozzávalók kb. 20-25 palacsintához:

 

80 g liszt
50 g mandula, nagyon finomra darálva
1 nagy csipet só
1 tojás
300 ml zabtej, rizstej vagy más növényi tej
olvasztott vaj

Forrás

Palacsinta

1. A lisztet, a darált mandulát és a sót keverőtálba teszem és a tojással együtt habverővel elegyítem, majd lassan adom hozzá a tejet, hogy egyenletes állagú legyen.

 

2. Kikenek egy 16-18 cm átmérőjű serpenyőt olvasztott vajjal és amikor már felforrósodott, 2 evőkanalat öntök bele a tésztából. Gyors mozdulatokkal döntögetem minden irányba a serpenyőt, hogy a tészta vékony réteget formázzon, és 1 percig sütöm, majd megfordítom. Másik oldalát is sütöm kicsit, míg aranybarnára pirul.

Forrás

Palacsinta

3 édes alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
15 dkg eper megtisztítva, félbevágva
4 evőkanál tiszta, cukrozatlan almalé vagy víz
1 bő csipet őrölt fahéj

 

A gyümölcsöket egy serpenyőbe teszem az almalével vagy vízzel és a fahéjjal együtt, lefedem a fedővel és kis lángon 6-8 percig főzöm, amíg megpuhulnak. Összeturmixolom őket sima pürévé. Ilyen egyszerűen lesz cukormentes gyümölcsös édes pürém a palacsintákhoz.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája). Tovább

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia