Párizs egy réti sas szemszögéből - Videó!

hirdetes

Párizs egy sas szemével

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy kamerát szereltek egy réti sas hátára és a madarat elengedték Párizs felett. Lélegzetelállító ez a videó, érdemes megnézni!

Párizs egy sas szemszögéből

A városnézés új értelmet nyer ezen a videón. Egy kamerát erősítettek egy réti sas hátához és elengedték Párizs felett. A sast az Eiffel-torony tetejéről engedték el, a város legnagyobb látványosságáról, ami turisták ezreit vonzza. Ha megnézed a videót, kicsit vedd lejjebb a hangerőt a hangfalakon a szélfújás okozta zaj miatt, a sas ugyanis 180 km/h-s sebességgel szelte a levegőt.

 

Azért is érdekes egy sas szemszögéből lenézni a városra, mert a madaraknak az emberekkel ellentétben csak a feje mozog, amikor körülnéznek, a testük ugyanúgy mozdulatlan marad. Ez ad egy kis nyugtalanító érzést. Természetünkből adódik, hogy sokkal nagyobb biztonságban érezzük magunkat, ha folyamatosan előre tekintünk, nem pedig körbekémleljük a tájat, mint ahogy a madarak szokták. Ez hasonló érzés, mint amikor egy olyan sofőr mellett ülünk az autóban, aki ahelyett, hogy az utat nézné, folyamatosan a látnivalókat figyeli.

 

A videóhoz lapozzatok egyet!

Párizs egy sas szemszögéből

Az akciót egy olyan alapítvány szervezte, akik vissza szeretnék telepíteni a réti sast Franciaországba. Szerintem elég meggyőző ez a videó, érdemes megnézni:

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli... Tovább

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes