Perini Navi Cup 2009 - Porto Cervo

hirdetes

Perini Navi Cup 2009 - Porto Cervo

eszes detta
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legimpozánsabb vitorlásai gyűltek össze szeptember 3 – 5. között Európa egyik legszebb kikötőjében Porto Cervoban, hogy egy két napos regattán megmérkőzzenek egymással a Perini Navi Cup vitorlás regattán.

Perini Navi Cup 2009 - Porto Cervo

Perini Navi Cup 2009 - Porto Cervo

A vitorlás versenyen a híres Perini Navi hajógyár 80-288 láb közötti hajói versengtek egymással két túrafutamon, melyen 2 perces időkülönbséggel rajtoltatták el nagyság szerint a superyachtokat. Az esemény inkább egy összejövetel volt a Perini Navi hajógyárban készült vitorlások tulajdonosai számára, mint egy komoly verseny, ám a hangulat és a látvány felejthetetlen élményt nyújtott mind a résztvevők, mind pedig az érdeklődők számára. 

A verseny napján remek szél, kiváló napsütéses idő és kék ég fogadta a résztvevő 18 vitorlást, melyek közül elsőként a 80 lábas Elettra indult útnak, őt követve 2-2 percenként a gyár egyre nagyobb méretű yachtjai. A 30 csomó körüli erős szélben gyönyörű látványt nyújtottak a felkorbácsolt tengeren úszó hatalmas vitorlások, melyek közül elsőként a Maltese Falcon ért célba a Felicita West, Antara, Andromeda La Dea, és a Perseus előtt.

hirdetes

Sajnos a következő napon a szél tovább erősödött, s a rendezőség úgy döntött, hogy a 35-40 csomós szélben nem viszi vízre a mezőnyt, így eredményt az első nap túrafutamának eredményéből hirdettek, tehát a kupát a Maltese Falcon szerezte meg, míg második helyen a Felicita West végzett, s a dobogó legalsó fokára pedig az Antara legénysége állhatott fel.

hirdetes
A versenyt immáron harmadik éve rendezi meg a világhírű hajógyá, a Perini Navi által gyártott hajótulajdonosok legnagyobb megelégedésével. Természetesen esténként coctail partyk és előkelő fogadások során vitathatták meg a versenyzők a napi eseményeket, hajóik kiválóságát, s érdeklődhettek a gyár legújabb fejlesztésű csoda yachtjai felől.

Fotók: Rolex/Carlo Borlenghi

 

Forrás: www.yachtexpress.hu

 

Forrás: www.yachtexpress.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence... Tovább

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 197

Átlagos értékelés: 4.9