PEurope, a fából készült luxushajó

hirdetes

A PEurope, a kézzel készült luxushajó

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A PEurope klasszikus eleganciával tervezi a luxushajókat egy olyan manufaktúrából, ahol évente legfeljebb 15 darab készül kézzel, mindig a vevők igénye szerint. Az egyedi darabok mintegy 20 millió forintot érnek.

Luxushajó

További képek

A saját tervezésű luxushajókat gyártó Classic Boat csupán alig hat éves múltra tekinthet vissza. A cél soha nem tömegtermelés volt, itt minden egyes darab más és más. A benzin- és dízelmotorral szerelt változatok mellett van villanymotor – takarékos üzemmódban akár 8-9 órát is a vízen lehet vele tölteni -, sőt már olyan 24 láb hosszú változat is, ahol az elektromotort dízel erőforrással kombinálták. Ezzel a példánnyal a Cote d'Azur-on találkozhatunk, ugyanis egy ott élő milliomos megrendelésére készítették.

Luxushajó

Az 5-10 méteres hajók esetében az átlagár 65-80 ezer euró között van. Az indulóár ugyan 55 ezer euró, de mivel minden kivitelezhető elképzelést meg tudunk valósítani, ezzel rendszerint élnek is a megrendelők, ami könnyen megdobja a végösszeget "néhány" tízezer euróval. Nem véletlen, hogy az eddigi legdrágább hajó árcéduláján mintegy 40 millió forint szerepelt, és ennek ellenére a mérete kisebb volt, mint 30 láb.

Luxushajó

A jellemzően 3-6 hónap alatt legyártott hajók mindegyike fából készül: a bordázat és a felépítés vörös fenyő és speciális kompozit fák - ahol pedig meg kell erősíteni ott tömör tölgy -, míg a borítást a mahagóni adja.

Luxushajó

A Classic Boat vízi alkalmatosságainak különlegessége az egy speciális üvegháló réteg a külső borításon, amelyet végül egy 12 rétegű lakkozással erősítenek meg.  A kinézet igazán igényes.

Luxushajó

A megrendelők között számos ismert hazai személyiség található, de külföldről is szép számmal érkeznek megrendelések. Egy osztrák fogorvos rendelte azt a különlegesen gyors elektromotorral szerelt hajót, amely az alapváltozat 12 km/órás sebessége helyett tartósan akár 28 km/órával is képes haladni.

LuxushajóLuxushajóLuxushajóLuxushajóLuxushajó
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 209

Átlagos értékelés: 4.8

hajó