Pezsgő hiány várható - pezsgő 2012 kitűnő minőség

hirdetes

Pezsgő hiány várható

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Először kezdjük a rossz hírrel: jóval kevesebb pezsgőt tudnak előállítani az idei évben Franciaországban. A jó hír azonban az, hogy ami viszont előállításra kerül, kiemelkedő minőségű lehet.

Hosszú idő óta az egyik legrosszabb tavasznak köszönhetően a francia pezsgőtermelők az utóbbi 20 év legrosszabb termésével számolhatnak.
De hála a napos és forró augusztusnak, minden jel arra enged következtetni, hogy a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier szőlőfajták, amelyek a legkiemeltebbek a pezsgőgyártás szempontjából ízgazdagságban felülmúlhatatlanok lesznek az idei évben.
A szőlőültetvények minden szóba jöhető katasztrófának ki voltak téve, egészen a nyár közepéig, nyilatkozta a Pezsgőszövetség szóvivője, Thibault Le Mailloux.

hirdetes

 

Pezsgő 2012 kis mennyiség, kitűnő minőség


Már a legrosszabbtól tartottunk, amikor augusztusban fordulatot vettek az események, és minden jel arra mutat, hogy kivételes minőségű terméssel számolhatunk.
A heves esőzések, a pusztító viharok és a késői fagy katasztrofális évvé tették az ideit a termelők számára. A hideg és csapadékos tavasz megakadályozta a tőkék optimális virágzását, csökkentve a termés mennyiségét és teret adva a betegségek megjelenésének, aminek köszönhetően egyenetlen érés következett be.

hirdetes

 

Csökkenő pezsgő kereslet


A 2012-es év első felében a pezsgő eladások 6,6 százalékkal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest, a francia kereslet visszaesésének és a csökkenő európai megrendeléseknek köszönhetően. Az EU-n kívüli értékesítések jobban állnak, mindössze 0,8 százalékos visszaesés volt tapasztalható.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76... Tovább

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 211

Átlagos értékelés: 4.8