Íme, a 2,6 millió forintos pite, amire pályázni is lehet

hirdetes

A 2,6 millió forintos pite

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak gasztronómiai különlegességek, amikhez csillagászati áron lehet hozzájutni. De mi lehet olyan különleges egy pitében, amiért 2,6 millió forintot kérnek el érte? Viszont könnyítettek egy kicsit a helyzeten, mert pályázat útján meg lehet nyerni a különleges ételt.

Pite

Szürreálisan hangzik, mert mindenkinek van jobb dolga, mint egy pitére pályázgatni. Viszont ez nem egy akármilyen pite. Kezdjük ott, hogy az ára 2,6 millió forint. De nem feltétlenül kell ilyen orbitális összeget kiadnunk egy pitéért, ugyanis meg lehet nyerni egy pályázat útján. Ebben a pitében olyan összetevők vannak, amiket el se tudnánk képzelni egy pitében. Az első ilyen furcsa összetevő az ehető arany. Valódi aranyról van szó, ami nem mellesleg 23 karátos. De nekem már az is furcsa, hogy mire jó az, ha az ember megeszi az aranyat? Na mindegy, majd ha lesz fölösleges 10 ezer dollárom, megkóstolom.

Pite

A pite második összetevője a marhahús, ami bármelyik hétköznapi ember tányérjában fellelhető, viszont ez a marhahús a világ egyik legprofibb hentesének, David Blackmorenak kezei közül került ki. A pitében ugyanakkor találunk szarvasgombát, ami nem akármilyen gomba, hanem egy rendkívül ritka zöldség, a Winter Black szarvasgomba. És ha már egy gasztronómiai különlegességről beszélünk, a következő összetevője a homár, ami szintén nem egy olcsó étel.

Pite

A pitét viszont nemcsak különleges összetevői miatt kell megfizetni, hanem a belefektetett munka miatt is, ugyanis Paul Medcalf, a The Lord Dudley Hotel séfje három hét alatt készítette el. A pitét egy ausztrál kuponos cég rendelte meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 138

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia