Más planétákra kell menekülnünk a háború elől? - Stephen Hawking ebben látja a megoldást

hirdetes

Más planétákra kell menekülnünk a háború elől? Érdekes jövőkép!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Stephen Hawking véleményét egy olyan kérdésben kérték ki, ami az egész emberiséget fenyegeti. A tudós úgy gondolja, hogy a háború és az agresszió mindent elpusztíthat, a jövőt pedig más planétákon képzeli el.

Háború

Az agressziót ki kell gyomlálni az emberi fajból, mert "félő, hogy valamennyiünket elpusztít" – Erre figyelmeztet Stephen Hawking, a világhírű atomfizikus. A tudós egy londoni múzeum rendezvényén vett részt, ahol kikérték a véleményét ebben a témában. Viszont akármennyire is rosszul áll az emberiség szénája, mégiscsak lát egy kis remény arra, hogy túléljük saját magunkat és hogy ne pusztítsa ki a Föld teljes népességét egy esetleges harmadik világháború. Véleménye szerint ha az emberiség egy kicsit tovább gondolkodik, vagyis átlépi a saját határait és új planéták felé veszi az irányt, akkor egy új, békésebb élet kezdődhet az emberiség számára - vagy ha az nem is, akkor legalább nem pusztítjuk ki saját magunkat.

Háború

"Az emberi vonás, amin a leginkább változtatnék, az agresszió. A barlanglakó ősemberek korában ez előnyt adhatott a túléléshez, a több élelem, élettér vagy egy társ megszerzéséhez, akivel utódot lehetett nemzeni, de manapság félő, hogy mindannyiunkat elpusztít". A tudós szerint nagyobb empátiára van szükség, hogy túllépjünk azon az életformán, amire még akkor volt igazán szükségünk, amikor barlanglakók voltunk. Itt már csak az a kérdés, hogyha a történelem során eddig nem sikerült túllépni az emberiségnek a saját határait, akkor ha más bolygókat is meghódít, miért menne? Minél erősebb fegyverek és nagyobb hatalom kerül a vezetők kezébe, annál nagyobb lesz a pusztulás is. Viszont ha sikerülne más planétákat meghódítani, legalább el lehetne odázni az emberiség teljes eltűnését.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel... Tovább

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes