Más planétákra kell menekülnünk a háború elől? - Stephen Hawking ebben látja a megoldást

hirdetes

Más planétákra kell menekülnünk a háború elől? Érdekes jövőkép!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Stephen Hawking véleményét egy olyan kérdésben kérték ki, ami az egész emberiséget fenyegeti. A tudós úgy gondolja, hogy a háború és az agresszió mindent elpusztíthat, a jövőt pedig más planétákon képzeli el.

Háború

Az agressziót ki kell gyomlálni az emberi fajból, mert "félő, hogy valamennyiünket elpusztít" – Erre figyelmeztet Stephen Hawking, a világhírű atomfizikus. A tudós egy londoni múzeum rendezvényén vett részt, ahol kikérték a véleményét ebben a témában. Viszont akármennyire is rosszul áll az emberiség szénája, mégiscsak lát egy kis remény arra, hogy túléljük saját magunkat és hogy ne pusztítsa ki a Föld teljes népességét egy esetleges harmadik világháború. Véleménye szerint ha az emberiség egy kicsit tovább gondolkodik, vagyis átlépi a saját határait és új planéták felé veszi az irányt, akkor egy új, békésebb élet kezdődhet az emberiség számára - vagy ha az nem is, akkor legalább nem pusztítjuk ki saját magunkat.

Háború

"Az emberi vonás, amin a leginkább változtatnék, az agresszió. A barlanglakó ősemberek korában ez előnyt adhatott a túléléshez, a több élelem, élettér vagy egy társ megszerzéséhez, akivel utódot lehetett nemzeni, de manapság félő, hogy mindannyiunkat elpusztít". A tudós szerint nagyobb empátiára van szükség, hogy túllépjünk azon az életformán, amire még akkor volt igazán szükségünk, amikor barlanglakók voltunk. Itt már csak az a kérdés, hogyha a történelem során eddig nem sikerült túllépni az emberiségnek a saját határait, akkor ha más bolygókat is meghódít, miért menne? Minél erősebb fegyverek és nagyobb hatalom kerül a vezetők kezébe, annál nagyobb lesz a pusztulás is. Viszont ha sikerülne más planétákat meghódítani, legalább el lehetne odázni az emberiség teljes eltűnését.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs. Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 145

Átlagos értékelés: 4.9

utazás