Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket

hirdetes

Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket

Sráközi Júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Újfajta szabályozással próbálják rávenni a vendéglátóhelyeket a csendrendelet tiszteletben tartására az olasz önkormányzatok: az autóvezetők után az itáliai szórakozó- és vendéglátóhelyek is pontozásra alkalmas jogosítványt kaptak.

Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket

 Elsőként Torinóban és Firenzében vezették be az olasz közlekedésben 2003 óta használt pontozást. Bari és Palermo is csatlakozott már és Nápoly, Brescia, Catania, Pisa és Róma önkormányzata is a osztályozni kívánja a főleg olasz és külföldi fiatalok által látogatott sörözőket, diszkókat, de még a pizzeriákat is.

   

A maximum húsz pontból minden egyes szabálytalanság után levonnak. A plusz-mínusz pontok mértékéről az önkormányzatok döntenek. Firenzében öt pontot veszít az a szórakozóhely, amely este tizenegy óra után sem halkítja le az utcára kiszűrődő zene előírt szintjét, este tizenegy után is árul alkoholt, nem tartja tisztán a helyiség környékét és vendégeinek szükség esetén nem biztosít őrző-védő szolgálatot. Három mínusz pont jár a hulladéktárolók hiánya miatt és amiatt is, ha a lokálban nincsen alkoholszonda.
hirdetes
   
Plusz négy pont jár annak, aki négy hónapig nem sért szabályt. Egy évig tartó pontveszítés nélkül a vendéglátóhely meghosszabbíthatja nyitva tartását. A minden pontját elveszítő helyet ötnapos, vagy visszaesőként végleges bezárással sújthatják.
   
"Nem a mi felelőségünk, ha vendégeink az utcán kiabálnak" - hangoztatta Lorenzo Segre, a Firenzében divatos Moyo tulajdonosa a La Repubblica című napilapnak.
hirdetes
   
"Annak is joga van a pihenéshez, aki a szórakozónegyedekben vásárol magának lakást" - mondta Giuseppe Barbera, a szicíliai Palermo környezetvédelmi tanácsosa.
 
 
Hazánkban a Michelin-csillag rendszere él, amelyet igen nehéz elnyerni egy étterem számára. Nem feltétlen kell azonban ilyen helyszínt keresnünk, ha exkluzív rendezvényhelyszínt kesünk Budapesten!
 

Forrás: www.mti.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk. Tovább

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 163

Átlagos értékelés: 5.0