Pünkösdi Regatta 2009, Harmadik napi beszámoló és eredménylista

Pünkösdi Regatta 2009, Harmadik napi beszámoló és eredménylista

Tóth Mátyás
hirdetes

 A 2009-es Pünkösdi Regatta harmadik és egyben utolsó verseny napján a mezőny reggel 9.00-kor rajtolt Keszthelyen. A gyenge szél miatt az ábrahámhegyi befutót áttették Fonyódra.

 

Pünkösdi Regatta 2009, Keszthely-Fonyód, június 1.

Pünkösdi Regatta 2009, Harmadik napi beszámoló és eredménylista

 Pünkösdi Regatta 2009 - Az utolsó nap

A 2009-es Pünkösdi Regatta harmadik napján a vitorlázókat napsütés és gyenge, nyugatias szél fogadta. 9.00-kor eldördült a rajtlövés és a mezőny elindult, három perccel később pedig előkerültek a spinakkerek, bliszterek.

Minimális szél a 2009-es Pünkösdi Regatta harmadik napján

A szél iránya és ereje elég változatos volt, emiatt sokat változtak a pozíciók, helyezések. A keszthelyi öbölből kiérve a szél teljesen elfogyott, a déli part felé húzva azonban lassacskán, de lehetett haladni. Sokan benn ragadtak az öbölben  és a szél hiánya miatt egyre többen indították be motorjukat és hazafelé vették az irányt.

hirdetes

Pályarövidítés Fonyódnál

A pályát az időjárás miatt lerövidítették és Fonyódnál befuttatták a még versenyben lévő hajókat. A befutó előtt a szél átfordult és kreuzolni kellett. Kisebb-nagyobb csíkokban jött egy-egy breeze, ezekben lehetett haladni. Az első hajók 14.00-15.00 körül értek be.

Pünkösdi Regatta 2010

A 2009-es Pünkösdi Regatta díjkiosztójára hagyományosan a 2010-es Pünkösdi Regatta második napján kerül sor. Ezt a tradíciót követve a 2008-as Pünkösdi Regatta díjkiosztóját a második nap estéjén tartották meg a rendezvénysátor melletti színpadon.

Pünkösdi Regatta 2009 - Eredménylista

EREDMÉNYLISTA

 

Tóth Mátyás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.