Pünkösdi Regatta 2009, Második napi beszámoló

hirdetes

Pünkösdi Regatta 2009, Második napi beszámoló

Tóth Mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A 2009-es Pünkösdi Regatta második napján került megrendezésre az Öböl kupa. A mezőny a keszthelyi móló előtt rajtolt reggel 10 órakor, majd a szigligeti-öbölben elhelyezett bója vétele után a Zala torkolatánál futtatták be a versenyt

2009. május 31., Keszthely

Pünkösdi Regatta 2009, Második napi beszámoló

 Pünkösdi Regatta 2009 - a második nap

A 2009-es Pünkösdi Regatta vitorlás túra verseny második napján a mezőny gyenge, nyugatias irányú, gyakran pöffös és forgolódós szélben rajtolt el, majd a szigligeti-öböl felé vette az irányt. Napsütéses, esőmentes, de hideg napja volt a versenyzőknek.

Változékony szél Szigligetig

A rajt lövés után három perccel lehetett felhúzni a spinakkereket, illetve a blisztereket, egyéb bőszeles vitorlákat. A szigligeti-öbölben kirakott bójáig sokszor változott a szél ereje, egyes területeken nagyon megállt, máshol beerősödött. Az iránya sokat lengett, de általánosan nyugatias maradt. Aki az északi part felé húzott, annak teljesen megállt a szele, azok jártak jól, akik inkább a tó közepe, illetve a déli part felé vitorláztak.

hirdetes

Kreuz a befutóig

A bójavétel után kreuzban indultak vissza a hajók, a szél kicsit kifújtabb, stabilabb lett. Maradt a nyugatias szélirány és 3-4-esre erősödött be, viszonylag kiszámíthatóan lengett 10-15 fokokat. 

A mezőnyt a Zala torkolatánál futtatták be, nem a keszthelyi móló előtt.

Pünkösdi Regatta 2009 - díjkiosztó

hirdetes

Este 19.00 órakor kezdődik az elmúlt két nap és a tavalyi, 2008-as Pünkösdi Regatta díjkiosztója a rendezvény sátornál felállított színpadon. Ma is étellel, itallal várják a versenyzőket a sátorban. 

Pünkösdi Regatta 2009 - az utolsó nap

Holnap reggel 9.00-kor rajtol a társaság, a táv: Keszthely-Ábrahámhegy. Hagyományosan az utolsó nap díjkiosztójára a következő évi, 2010-es Pünkösdi Regatta második napján kerül sor.

 Pünkösdi Regatta 2009 EREDMÉNYLISTA

Tóth Mátyás

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Programok Eger

Programok Eger közelében? Nem nehéz a választás, hiszen ebben a gyönyörű városban minden... Tovább

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.