Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát


2020/06/17

Forrás: mti.hu

 Veszprém, 2020. június 15., hétfő (MTI) - Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát, akiknek jelmondata "Ragyogjunk együtt!" lesz - mondta el a program kormánybiztosa hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.
 

 

Ragyogók néven szervezik meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program önkéntescsapatát

Navracsics Tibor az önkéntességet a közösségteremtés szempontjából az egyik legfontosabb programelemnek nevezte, hiszen azáltal, hogy valaki saját munkáját adja valamilyen vállalkozáshoz, sokkal elkötelezettebbé válik iránta. Hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen azonosuljanak azzal a gondolattal, hogy 2023-ban Veszprém és a Balaton régió lesz Európa Kulturális Fővárosa.

 

Az önkéntes csapat név- és szlogenpályázatáról elmondta: a program tavalyi pályázatának győztese egy napsugarakat szimbolizáló logó lett, jelmondatként pedig a "Ragyogj, Veszprém-Balaton!" nyert. Az önkénteseknél is ehhez illeszkedő szlogent kerestek, így választották ki Köller Tamás "Ragyogjunk együtt!" jelmondatát, amelyahez a Veszprém-Balaton 2023. Zrt. munkatársai találták ki a Ragyogók nevet az önkénteseknek.

 

Navracsics Tibor várakozásai szerint az önkéntesek a Veszprémi Utcazene Fesztiválon és a Veszprém-Balaton Filmpikniken már bekapcsolódhatnak majd a munkába. Hozzátette: felvették a kapcsolatot az Európai Szolidaritási Testülettel, valamint a 2022-es egyik európai kulturális főváros, a litván Kaunas és a 2024-es egyik győztes észt Tartu városaival, hogy külföldi önkéntesek is érkezhessenek Veszprémbe.

 

Nézd meg képgalériánkat a veszprémi állatkertről! Kattints a képre!

 

 

A kormánybiztos beszámolt az utcakép-fejlesztési programjukról is - ennek részeként nyitott meg a sajtótájékoztatónak helyt adó Papírkutya Kultúrbisztró -, amellyel üzlethelyiségeket felújítva és bérbe adva igyekeznek életet vinni Veszprém belvárosába. Céljuk, hogy olyan szolgáltatások jelenjenek meg, amelyek hiányoznak a városból, ezzel is segítve, hogy a hivatali órákon túl és hétvégén is élettel teljen meg Veszprém belvárosa - emelte ki Navracsics Tibor.

 

Kérdésre válaszolva elmondta: a koronavírus-járvány miatt több programjukat is át kellett ütemezni, de mivel a felkészülés elején járnak, még tartható a határidő. Volt olyan nyári program - például a VeszprémFest - amely elmaradt, a rendezvények zömét azonban sikerült későbbre halasztani, így a Veszprémi Utcazene Fesztivál augusztus utolsó hetében, a Veszprém-Balaton Filmpiknik szeptember első hétvégéjén lesz, és remélik, hogy A tánc fesztiválját is sikerül megtartani szeptemberben - tette hozzá.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.