Teljesen élethű festmények, amik nem rajzlapon készültek

hirdetes

Meglepően élethű festmények

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy szingapúri művész egészen egyedi módját találta ki a festészetnek, ugyanis ő nem hagyományos rajzlapon használja az ecsetet, hanem gyantán, amit egy tál vízbe helyez és azokat színezi ki akrill fetékkel. A végeredmény meglepő! Az ember nem is hinné el, hogy nem igazi állatokat lát.

Élőnek látszó festmények

Keng Lye egy szingapúri művész, aki egy eléggé szokatlan technikával dolgozik. Alkotásai lényegében festmények, de ezek a művek annyira élethűek, hogy ha az embernek nem kötik az orrára, hogy festményeket lát, akkor fel se tűnik neki, hogy nem élő állatok úszkálnak az edényekben.

 

A művész leginkább vízi állatokat fest, mert azzal a technikával, amivel dolgozik, csak vízben tudja élethűen ábrázolni az alkotásait.

 

Élőnek látszó festmények

A vízben lebegő halak és különböző állatok testét gyanta képezi és a művész ezekre fest rá akrilfestékkel több ízben is. Annyi réteget ken rá, ameddig el nem éri a kívánt hatást: vagyis hogy a figurák teljesen valósághűek legyenek.

 

A képeken láthatunk aranyhalakat, teknősöket, polipokat és nagyjából az összes létező apró, vízi állatot, amik elférnek egy ilyen pici helyen.

 

Élőnek látszó festmények

A művész 2012 óta alkotja meg ezeket a realisztikus festményeket és azóta még újítani is próbál a technikáján: például a vízben lebegő állatfigurák nemcsak gyantából állnak, hanem kavicsokat, vagy más kisebb tárgyakat is beleilleszt a kívánt formába. A cél a minél élethűbb, 3D-s hatás elérése, ami általában siekrül is.

 

Élőnek látszó festmények

Viszont nem Keng Lye az egyedüli művész, aki ilyen 3D-s festményeket alkot. Japánban Riusuke Fukahori is gyantából képez figurákat és ugyanígy akrilfestékkel színezi ki őket.

 

Az alkotások meglepően élethűre sikerültek, talán túlságosan is. Ezért reméljük, a nagy művészek nem tartanak otthon macskát, mert biztos nem ízlene nekik a gyanta.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence... Tovább

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.7

múzeum