Mariposa Monarcha Bioszféra Rezervátum, Mexikó

hirdetes

Rezervátum királylepkéknek Mexikóban

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Mariposa Monarca Bioszféra Rezervátumot a királylepkék telelőhelyeinek védelmére hozták létre.

Mariposa Monarcha Bioszféra Rezervátum, Mexikó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Királylepkék rezervátuma

 

A Mariposa Monarca Bioszféra Rezervátumot a királylepkék telelőhelyeinek védelmére hozták létre. Az 563 négyzetkilométer területű rezervátum erdős hegyvidéken található, Mexikóvárostól 100 kilométer távolságban. Évente közel egymilliárd királylepke tér ide vissza különböző északi költőhelyekről, és sűrű tömegben szállnak le Közép-Mexikó azték jegenyefenyő-erdőinek 14 menedékhelyén.

hirdetes

A 14 kolóniából nyolc a rezervátum területén található, és itt talál otthonra a királylepkék áttelelő keleti populációjának 70%-a. Tavasszal megkezdődik a királylepkék nyolc hónapig tartó utazása, melynek során olyan messzi vidékeket is megjárhatnak, mint Kanada keleti része. Az út során a királylepkék négy nemzedéke születik és pusztul el.

 

Királylepkék

 

A rezervátum vidékére évente visszatérő királylepkék millióitól narancssárgán pompáznak a fák, komoly súlyuk alatt meghajlanak az ágak.

hirdetes

 

Az UNESCO Világörökség része

Ha felszállnak, elsötétítik az eget, szárnycsapásaik pedig a zuhogó esőt idézik. Kivételes élmény megtapasztalni ezt az egyedülálló természeti jelenséget, melynek köszönhetően a rezervátum 2008 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.

Királylepke

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és... Tovább

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes