Rio de Janeiro partjai nem alkalmasak vízi sportolásra

hirdetes

Rio de Janeiro tengerpartjai erősen szennyezettek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rio de Janeiróban tartják 2016-ban a nyári olimpiát, amire már most folynak az előkészületek. Viszont a tengerpart annyira szennyezett, hogy gyakorlatilag alkalmatlan a vízi sportolásra.

Rio de Janeiro

Brazília mostanában igen nagy eseményeknek ad helyet: Rio de Janeiróban tervezik 2016-ban megrendezni a következő nyári olimpiát is. Most még tart a futball-világbajnokság, azonban ez se halad zökkenőmentesen a kormányellenes tüntetések miatt. Viszont a következő nyári olimpiára is nehezen megy a felkészülés az országnak, mivel a tengerpart, ahol nem is egy olimpiai játék zajlana, erősen szennyezett. Szó szerint tele van a víz szeméttel és így nem biztos, hogy jó ötlet lenne ott vitorlázós és evezős versenyeket rendezni. Ennek az az oka, hogy a szennyvíznek csak 34 százalékát tisztítják meg, a többi pedig szemetestől ömlik bele a természetes vizekbe.

 

Rio de Janeiro

A szennyvízcsatornáknak már messziről lehet érezni a szagát, mert többségében nem kezelik a szennyvizeket szabályszerűen. Viszont nem lenne valami szerencsés máris ezzel fogadni a 2016-ban ide érkező látogatókat, ezért a vízi sportoknak, mint például a kajak-kenuzás máris egy másik helyszínt keresnek, mert a tengerpart egyszerűen alkalmtlan rá. De a legkiábrándítóbb a vitorlás versenyek helyszíne, a Guanabara öböl, ahol kritikán aluli állapotok uralkodnak és a hely alkalmatlan arra, hogy bármilyen élőlény bemerészkedjen oda. Az öblöt még a helyiek is messze elkerülik. Úgy néz ki a víz, mintha az összes létező szemetet oda hajigálták volna.

 

Rio de Janeiro

Brazília most nincs valami jó helyzetben és az előkészületek se haladnak túl jól a nyári olimpiára, ezért lehet, hogy segítségre lesz szüksége az országnak. Ráadásul a vizeket is meg kéne tisztítani, amire ki tudja, hogy sor kerül-e egyáltalán. Érdekes lesz a következő nyári olimpia sorsa.

 

Forrás: sport.hir24.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
sport

Szótár

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport... Tovább

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 5.0