Méltatlan körülmények a Surabaya állatkertben

hirdetes

Embertelen körülmények egy indonéziai állatkertben

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az állatkertben olyan mértékben hanyagolják el az állatokat, hogy még azt se veszik észre, ha betegek. A rossz bánásmód és a méltatlan körülmények miatt már sok állat elpusztult itt.

Surabaya állatkert

Az indonéziai Surabaya állatkert arról lett híres, hogy méltatlan, kritikán aluli körülmények között tartják az állatokat. Ráadásul ez Indonézia legnagyobb állatkertje! Az állatkertben a rossz bánásmód miatt havonta körülbelül 25 állat hal meg. És hogy mit értünk rossz bánásmód alatt? Az állatkertet úgy tűnik, nem igazán takarítják. Egy elpusztult zsiráf gyomrában például tömérdek mennyiségű műanyag zacskót találtak, ami azt mutatja, hogy ez az állat valószínű, nem kapott normális táplálékot és a szemétből élt, amit bedobáltak hozzá.

 

Az állatkertben nem ritka az alultápláltság sem, ami szintén sok állat halálát okozza. Viszont az elhanyagolásnak nemcsak ez az egy következménye van. Az állatok nemcsak hogy sokan pusztulnak el, de a pusztulás módja is igen aggasztó.

 

Surabaya állatkert

Az elhanyagolás és a nemtörődömség ebben az állatkertben olyan méreteket öltött, hogy már nemcsak az éhség, hanem fertőzések és sérülések miatt is pusztulnak el állatok. Egy oroszlán halálát például a ketrecében található kábelek okozták, amikbe belegabalyodott. Egy bengáli fehér tigris meg úgy pusztult el, hogy megsérült a nyelve és kihullottak a fogai. Így nem tudott rendesen táplálkozni. De egyes hírek szerint az állat valójában fertőzést kapott, amit nem kezeltek. Viszont ez a két eset csak a jéghegy csúcsa. Az állatkertben tavaly több mint 100 állat múlt ki e miatt a hanyagság miatt.

 

Surabaya állatkert

A rendőrség már nyomozást indított az ügyben. Az állatvédő szervezetek figyelmét is felkeltették a nyomorult körülmények között sínylődő állatok és nem egy mentőakciót szerveztek. Ahová ez a hír eljutott, mindenhol petíciókat írnak alá abból a célból, hogy bezárassák ezt az állatkertet.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajótest szélessége

A hajótest szélessége a hajótest legnagyobb, keresztirányban és vízszintesen mért mérete... Tovább

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.8

utazás