Méltatlan körülmények a Surabaya állatkertben

hirdetes

Embertelen körülmények egy indonéziai állatkertben

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az állatkertben olyan mértékben hanyagolják el az állatokat, hogy még azt se veszik észre, ha betegek. A rossz bánásmód és a méltatlan körülmények miatt már sok állat elpusztult itt.

Surabaya állatkert

Az indonéziai Surabaya állatkert arról lett híres, hogy méltatlan, kritikán aluli körülmények között tartják az állatokat. Ráadásul ez Indonézia legnagyobb állatkertje! Az állatkertben a rossz bánásmód miatt havonta körülbelül 25 állat hal meg. És hogy mit értünk rossz bánásmód alatt? Az állatkertet úgy tűnik, nem igazán takarítják. Egy elpusztult zsiráf gyomrában például tömérdek mennyiségű műanyag zacskót találtak, ami azt mutatja, hogy ez az állat valószínű, nem kapott normális táplálékot és a szemétből élt, amit bedobáltak hozzá.

 

Az állatkertben nem ritka az alultápláltság sem, ami szintén sok állat halálát okozza. Viszont az elhanyagolásnak nemcsak ez az egy következménye van. Az állatok nemcsak hogy sokan pusztulnak el, de a pusztulás módja is igen aggasztó.

 

Surabaya állatkert

Az elhanyagolás és a nemtörődömség ebben az állatkertben olyan méreteket öltött, hogy már nemcsak az éhség, hanem fertőzések és sérülések miatt is pusztulnak el állatok. Egy oroszlán halálát például a ketrecében található kábelek okozták, amikbe belegabalyodott. Egy bengáli fehér tigris meg úgy pusztult el, hogy megsérült a nyelve és kihullottak a fogai. Így nem tudott rendesen táplálkozni. De egyes hírek szerint az állat valójában fertőzést kapott, amit nem kezeltek. Viszont ez a két eset csak a jéghegy csúcsa. Az állatkertben tavaly több mint 100 állat múlt ki e miatt a hanyagság miatt.

 

Surabaya állatkert

A rendőrség már nyomozást indított az ügyben. Az állatvédő szervezetek figyelmét is felkeltették a nyomorult körülmények között sínylődő állatok és nem egy mentőakciót szerveztek. Ahová ez a hír eljutott, mindenhol petíciókat írnak alá abból a célból, hogy bezárassák ezt az állatkertet.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az... Tovább

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes