Bemutatjuk, hogy hogyan ismerheted fel a rossz éttermet!

hirdetes

Így ismerheted fel a rossz éttermet

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A legtöbb ember az élete során rengeteg étteremben megfordul, így előfordul, hogy sajnos alkalmanként csalódnunk kell egy-egy helyen. De vajon miről lehet már előre felismerni a rossz éttermet? 

Bemutatjuk, hogy hogyan ismerheted fel a rossz éttermet!

Valószínűleg, közülünk mindenki szeret finomakat enni, ám az étteremben való étkezés különleges luxus és élvezet, hiszen  nem kell órákon át a tűzhelynél állni és hegynyi edényt elmosogatni. Sajnos, nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy olyan gyakran látogasson el étterembe, amennyiszer szeretne. Ha mégis úgy döntöttünk, hogy egy drága étteremben töltsünk el egy felejthetetlen estét, szeretnénk, hogy minden magas színvonalú legyen.

 

Először nézzük meg azt, hogy mitől lesz igazán jó egy étterem! 

Én is rengeteg éttermet kipróbáltam már, különösen Budapesten, és a Balaton környékén. Sajnos a legtöbb helyen azt tapasztaltam, hogy az étterem weboldalán és Facebook oldalán kitett ételfotók egyáltalán nem tükrözik azt, amit a helyen valójában kapsz. Szerencsére van egy hely, amiben még sohasem csalódtam, ez pedig a Városliget Café & Restaurant. Nagyon szeretek a Városligetben időzni, ha pedig erre járok, akkor ellátogatok az étterembe is. Az ételek rendkívül finomak, minőségi alapanyagokból készülnek, a helyről pedig csodálatos kilátás nyílik a Városligeti tóra és a Vajdahunyad várára. Ha azonban csak egy finom kávé elfogyasztására van időd, akkor is érdemes betérni ide, hiszen a helyben pörkölt Liget kávé már évek óta nagy kedvence a vendégeknek. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a szuper helyet, kattints ide: Budapesti étterem 

hirdetes
 

 

A következő oldalon pedig arról is olvashatsz, hogy miről ismerheted fel a rossz éttermet! 

Bemutatjuk, hogy hogyan ismerheted fel a rossz éttermet!

Akkor lássuk a rossz étterem jellemzőit, amit a bidista.com gyűjtött össze! 

1. Kevés vendég

Az nagyon gyanús, ha üres az étterem, hiszen a jó helyeik népszerűek és nagy vendégkörrel rendelkeznek. Ha egyáltalán nincs vendég, az a túl magas árakra, vagy a rossz ételre utal. Az ilyen helyen valószínűleg nem friss az étel, a kevés vendég miatt a nyersanyagot sokáig tárolják a hűtőben.

 

2. Illat

Friss illatnak kell lennie az étteremben és kész! Semmiféle kellemetlen  illat nem jöhet a konyhából, vagy a terített asztaltól. Ha már az étteremben is érzed az ételek illatát, valószínűleg rossz a szellőztető rendszere.

 

3. Túl hosszú étlap

A jó éttermek nem szakosodnak a világ minden konyhájára. Kiválasztanak maguknak egy irányt és azt próbálják fejleszteni.

 

4. Teríték

Sokszor a pincérek úgy terítik meg az asztalt, mintha azt szeretnék megmutatni a vendégnek, hogy az étteremnek hány fajta tányérja és pohara van. Jegyezze meg, hogy egy jó étteremben a rendelés felvétele előtt az asztalon csak egy vizespohár, egy villa és kés lehet.

 

5. Gőzölgő étel

Michelin követelményeknek megfelelően a felszolgált étel hőmérséklete nem lehet több, mint 36-40 fok. Ha az étel, amit önnek felszolgáltak gőzölög, azt mikrohullámú sütőben melegítették meg.

hirdetes

 

6. Tolakodó pincér

Egy jó étteremben udvarias személyzetnek kell lenni, ezért a tulajdonosok továbbképzéseket tartanak. A pincér nem lehet erőszakos, jól kell, hogy ismerje az étterem étlapját és az ételek jellemzőit.

 

7. TV a falon

A jó étterem, úgy van berendezve, hogy vendég csak az ételre figyeljen. Sok európai étteremben nincs zene, hogy ne vonják el a vendég figyelemét az ételtől.

 

8. WC tisztasága

Michelin követelményeknek megfelelően a WC-t minden egyes vendég után ki kell takarítani. Tehát papírhegyek, szalvéták és egyéb dolgok nem maradhatnak az előző vendég után.

 

9. Rendezvények

Ha meg szeretné tudni, hogy megfelelően választotta ki az éttermet, hívja fel őket telefonon, foglaljon asztalt egy nagy létszámú társaság nevében, és kérje meg őket arra, hogy a nagyterembe szervezzenek Önöknek élő zenét. Ha beleegyeznek, jobb, ha nem megy ilyen étterembe és azonnal visszamondja a foglalást. Az étteremnek figyelnie kell arra, hogy a vendégek jól és otthonosan érezzék magukat, de a nagy társaság és az élő zene idegesíteni fogja a többi vendéget.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű... Tovább

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 182

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia