Brazíliában úgy dőlnek el az épületek

hirdetes

Ferdén álló toronyházak

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Santosban a mérnökök hanyagsága miatt a házak elkezdtek megdőlni, ami elég aggasztó látvány, különösen azért, mert magas toronyházakról van szó.

Santos

A furcsa jelenség Brazíliában, azon belül is Santos városában ütötte fel a fejét. Ugyanis a tengerparton sorakozó magas toronyházak elég furcsa szögben állnak. Ennek az az oka, hogy az épületek elkezdtek dőlni.

 

Ez sajnos nemcsak egy szépséghiba, hanem egy elég súlyos probléma abban a városban, mert egy idő után a megdőlt épületek életveszélyessé válnak és a lakosoknak ki kell költözniük onnan. Emiatt az ingatlanárak is rendesen megzuhantak. Az épületeketeket ugyan használhatóvá lehetne tenni, de az meg túl sokba kerül. Pár éve elkezdték rendbe hozni a megdőlt toroyházakat, de gazdasági okok miatt ez nem tartott túl sokáig.

 

Santos

Ennek a jelenségnek a mérnökök hanyagsága áll a hátterében, ugyanis a talaj nem alkalmas arra, hogy ilyen magas toronyházakat építsenek rá, mert túl agyagos az összetétele a felső homokréteg alatt. Viszont ezt a problémát is meg lehetett volna oldani egy legalább 50 méter mélyen fekvő alapzattal. Ehelyett viszont az épület alapja 5 méter mélyen van, ami enyhén szólva aggasztó. Ráadásul az épületek még jó szorosan is helyezkednek el egymás mellett, ami szintén nem valami biztató. Ha az egyik toronyház valóban felmondja a szolgálatot, akkor borul vele együtt a többi is.

 

Santos

Elég rosszul fest a helyzet, hisz a látványosan megdőlt épületek a lakosok életét is veszélyeztethetik. Ráadásul nem négy-öt darab magas épület áll elég furcsa szögben ebben a városban, hanem több mint száz.

Forrás: toochee.postr.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó... Tovább

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes