Brazíliában úgy dőlnek el az épületek

hirdetes

Ferdén álló toronyházak

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Santosban a mérnökök hanyagsága miatt a házak elkezdtek megdőlni, ami elég aggasztó látvány, különösen azért, mert magas toronyházakról van szó.

Santos

A furcsa jelenség Brazíliában, azon belül is Santos városában ütötte fel a fejét. Ugyanis a tengerparton sorakozó magas toronyházak elég furcsa szögben állnak. Ennek az az oka, hogy az épületek elkezdtek dőlni.

 

Ez sajnos nemcsak egy szépséghiba, hanem egy elég súlyos probléma abban a városban, mert egy idő után a megdőlt épületek életveszélyessé válnak és a lakosoknak ki kell költözniük onnan. Emiatt az ingatlanárak is rendesen megzuhantak. Az épületeketeket ugyan használhatóvá lehetne tenni, de az meg túl sokba kerül. Pár éve elkezdték rendbe hozni a megdőlt toroyházakat, de gazdasági okok miatt ez nem tartott túl sokáig.

 

Santos

Ennek a jelenségnek a mérnökök hanyagsága áll a hátterében, ugyanis a talaj nem alkalmas arra, hogy ilyen magas toronyházakat építsenek rá, mert túl agyagos az összetétele a felső homokréteg alatt. Viszont ezt a problémát is meg lehetett volna oldani egy legalább 50 méter mélyen fekvő alapzattal. Ehelyett viszont az épület alapja 5 méter mélyen van, ami enyhén szólva aggasztó. Ráadásul az épületek még jó szorosan is helyezkednek el egymás mellett, ami szintén nem valami biztató. Ha az egyik toronyház valóban felmondja a szolgálatot, akkor borul vele együtt a többi is.

 

Santos

Elég rosszul fest a helyzet, hisz a látványosan megdőlt épületek a lakosok életét is veszélyeztethetik. Ráadásul nem négy-öt darab magas épület áll elég furcsa szögben ebben a városban, hanem több mint száz.

Forrás: toochee.postr.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább... Tovább

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 171

Átlagos értékelés: 4.7

utazás