Izgalmas időutazás a Sea Cloud luxushajóval

hirdetes

Luxushajóút a Sea Clouddal

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A legendás Sea Cloud luxushajóút nem csupán egy távoli egzotikus utazás, hanem egy 30-as évekbeli csodálatos időutazás is.

Sea Cloud

A 30-as években a tengereket és óceánokat csakis olyan, a mai értelemben vett klasszikus luxushajókkal lehetett átszelni, mint amilyen a Sea Cloud is.

 

Az 1979-ben alapított Sea Cloud Cruises vállalat története, pontosabban akkor még Hussar néven ismert vitorlásjacht építéséig nyúlik vissza. A tehetős Krupp család bízta meg egykoron a híres amerikai Gibbs & Cox vállalkozót a hajó megépítésével. 1931-ben ez volt a legnagyobb négyárbocos, mely még korának talán legfényűzőbb kialakításával is büszkélkedhetett. Megjárta a világháborúkat, megfosztották árbocaitól, felfegyverezték, de szolgált Rafael Trujillo diktátor elnöki hajójaként is, míg végül 1978-ban a ma ismert hamburgi Sea Cloud Cruises hajótársaságnak köszönhetően visszanyerte eredeti pompáját. 64 fős luxushajóként 1979-ben indult első útjára, megalapozva és jelképül szolgálva a hajótársaság eredeti filozófiájának, mely messze különbözik az általános értelemben vett prémium hajóutazásoktól.

Sea Cloud

Úticéljaik közt a Karib-szigetek, a Vörös-tenger, Dél-Európa és az Atlanti-óceán végtelen vizei szerepelnek. A fedélzeti hangulatot az utazás élménye, a tenger romantikus közelsége, a szél és hullámok ereje valamint a felfedezés izgalma teszi egyedülállóvá. Befutni egy ismeretlen kikötőbe, mindent magunk mögött hagyva a nyílt víz felé venni az irányt. Szinte már hallani is: Vitorlát bonts!

Sea Cloud

Flottájukat jelenleg két árbocos és egy motoros alkotja, mely utóbbi Európa folyóin szeli át az öreg kontinenst. Legújabb tervük a 28 vitorlásos Hussar felépítése, mellyel új mércét állítanának a felső prémiumkategóriás luxus-hajóutazásban. Elképzeléseik szerint a grandiózus vitorlásnak 43 lakosztálya, saját könyvtára és még wellness és SPA részlege is lesz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Groupama 3

Groupama 3 vitorlás hajó bemutatása A Groupama 3 maxi trimarán 2004 decemberében... Tovább

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.8

utazás