Így varázsoltak egy sötét sikátorból kényelmes otthont

hirdetes

Sötét sikátorból mesés otthon

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha keresztbe szeretnél kinyújtózkodni, de magasabb vagy, mint 120 centi, akkor ne próbálkozz. A világ legkeskenyebb háza Varsóban található, mégpedig egy sötét sikátor helyén.

Sikátorból otthon

Ha ki szeretnél nyújtózni, azzal keresztben ne próbálkozz, hacsak nem vagy alacsonyabb 120 centinél, ugyanis a lakás mindössze 120 centi széles, legalábbis a legszélesebb pontjain. A legkeskenyebb részeken igen szűkös a hely: 71 centi. A lakás mindössze 4,2 négyzetmétert foglal el. Egy ilyen pici lakástól azt várná az ember, hogy ugyanolyan hangulata van, mint egy sötét sikátornak, ahova ha betévedünk, alig várjuk, hogy kijöjjünk a másik oldalon. Viszont a ház belül egyáltalán nem olyan barátságtalan, mint amilyennek kívülről látszik, hanem épp ellenkezőleg! Nagyon kreatívan van kialakítva és a világosság dominál.

hirdetes

 

A hálószoba például így néz ki:

Hálószoba

 

A lakásban találunk egy hálószobát, egy kis konyhát és egy kis fürdőszobát. Ha egy személy lakik benne, annak ideális, de két főnek már szűkös lenne. Éppen ezért nem alkalmas vendégek fogadására. A fehér szín dominál, ami nagyon feldobja a ház hangulatát. A szintek között lépcsőn és létrán lehet közlekedni. Végül is az embernek van mozgástere, csak fölfelé.

 

Ilyen nappali világosságban:

Háló

Kinek jutna eszébe egy olyan őrült ötlet, hogy egy sötét sikátorba építtessen házat magának? Etgar Keret izraeli író és filmkészítő úgy gondolta, hogy többet nem akar hotelekben megszállni, ha éppen Varsóban van dolga, hanem inkább épített magának egy házat, mégpedig nem is akárhol, hanem az egykori varsói gettóban, ami a második világháborúban az egyik legnagyobb gettó volt a nácik uralma alatt. A ház meglepően keskeny, de ami hiányzik belőle szélességben, azt bepótolja hosszúságban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély. Tovább

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív