Íme a sikeres élet és a sikeres vállalkozás titka.

hirdetes

Sikeres vállalkozás, sikeres élet? Ezeket a tanácsokat kell megfogadnod hozzá!

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az embert sok minden visszatarthatja attól, hogy megtegye azt a bizonyos első lépést, ami után minden könnyebb lesz. A leggyakrabban a félelem és a bizonytalanság állnak a döntésképtelenség mögött. Egy valami azonban mindezt képest túlszárnyalni: a motiváció. A motiváció egy nagyon összetett fogalom, és nehéz is lenne igazán körvonalazni, hogy miben nyilvánul meg, hiszen mindenkit más és más dolgok motiválnak. Azonban ha szeretnél tenni egy jobb személyes jövő érdekében – bármi is legyen a célod – motivációra lesz szükséged. A következő gondolatok erre az útra hivatottak rásegíteni.
 

Ezeket a tanácsokat kell megfogadnod a sikeres élethez

Az elkötelezettségre koncentrálj, ne a motivációra

 

Ez ellentmondásosan hangzik az előbb kifejtettek után, nem igaz? De tedd csak fel magadnak a kérdést: mennyire érzed magad elkötelezettnek a célod iránt? Mennyire fontos neked az, amit szeretnél, és mennyit vagy hajlandó feláldozni érte? Ha igazán elkötelezed magad valamire, a motiváció már magától jön utána.

 

A tudást hajszold, ne az eredményeket

 

Ha a felfedezés, a fejlődés és a kísérletezés izgalmaira koncentrálsz, akkor mindig lesz valami, ami tüzeli majd motivációdat. Ha csak az eredményeket látod magad előtt, akkor a motiváció olyan lesz, mint az időjárás – egy vihar pillanatok alatt tönkre teheti. A középpontban tehát az utazás álljon, ne pedig a célállomás. Motiváljon az, hogy mennyi mindent élhetsz át és tanulhatsz a célod elérése előtt.

hirdetes

 

Tedd szórakoztatóvá az utazást

 

Céljaid eléréséhez nem szabad túl komolyan hozzáállnod, különben óriási érzelmi súlyt húzhatsz ezzel magadra, ami visszatart majd attól, hogy előrehaladj.

hirdetes

 

Szabadulj meg a leülepedett gondolatoktól

 

A gondolatok befolyásolják érzelmeidet, az érzelmek pedig azt, hogy hogyan tekintesz munkádra. Ha sok gondolat kavarog a fejedben, akkor mindig eldöntheted, hogy melyikre koncentrálj: amelyek érzelmileg lebilincselnek, vagy amik arra sarkallnak, hogy egyenesen előre haladj.

 

Használd a fantáziád

 

Miután sikerült kizárni a negatív gondolatokat, ideje beizzítani a képzelőerődet. Amikor a dolgok jól haladnak, akkor sok pozitív energiát érezhetsz magadban. Amikor pedig nehézségekkel találod szembe magad, akkor sokkal több energiára lesz szükséged. Tekints másképpen a helyzetedre – ha folyamatosan azt ismételgeted magadban, hogy mennyire utálod a munkádat, akkor nem nehéz kitalálni, hogy milyen érzelmeket váltanak majd ki ezek a szavak. Fantázia kérdése az egész – gondolj bele, hogy még a legrosszabb munkából is van mit tanulni. Próbáld ki a következőt: három napig csak pozitív dolgokra gondolj, és csak pozitív dolgokat mondj, aztán nézd meg, hogy hogy érzed magad!

 

A cikk folytatásáért és még több tippért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,... Tovább

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek