Nyári Siófok

hirdetes

Így fest nyáron Siófok

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A déli part fővárosával kissé keveset foglalkozunk, de most bepótoljuk a hiányosságunkat. Csodás felvételt hoztunk erről a gyönyörű balatoni városról. Hamisítatlan nyári siófoki felvétel következik.

Siófok nyáron

 

Azt tudta, hogy mi volt régebben Siófok neve?  Mert bizony korábban csak Fok néven volt ismert a Balaton déli partjának a fővárosa. A mai elnevezés körülbelül az 1790-es évektől ismert és természetesen köze van hozzá a Siónak, mivel a folyó maga innen ered a tóból.

 

Nem volt ez mindig így, de manapság Siófok Somogy megyéhez tartozik, annak második legnagyobb városa, egyben a Balaton-part legnagyobb települése. A 20. század során határát többször kiterjesztették, így ma a déli part 70 km-es szakaszából 17 km tartozik hozzá.

 

Teljes népessége valamivel több, mint 25 000 fő, ami a nyári időszakban a többszörösére emelkedik. A déli part legnagyobb “bulinegyedeként” emlegetik, amely a nagyszerű lehetőségeit kihasználva, teljes mértékben ráált a nyári turizmusra. 

hirdetes

 

Lehet, hogy ez most egy kissé túlzás, de Siófok nyáron nem csak a Balaton, hanem az ország fővárosává is válik. Tényleg szinte mindenki ott van olyankor. Annyira tipikus, amolyan siófoki képek készülnek ilyenkor, hogy ezek tényleg ezer közül felismerhetőek.A következő oldalon bemutatunk egy nagyszerű videót, mely pontosan bemutatja ezt a csodás várost nappal és este egyaránt. 

 

Siófok nyáron

 

 

 

Forrás: Laszlo Molnar

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő. Tovább

Schooner

A schooner, magyarosan szkúner, egy kétárbocos vitorlás hajó, amin a hátsó árboc magasabb. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 4.7

Balaton