A Garda-tó közelében található Sirmione egy életre ámulatba ejti az odalátogatókat!

hirdetes

Az olaszországi Sirmione a Garda-tó egyik legszebb része

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világon számtalan igazán különleges hely létezik, amelyeket mindenkinek ismernie kéne! Egy közülük Sirmione, az olasz kisváros, amely Olaszország legnagyobb tavánál, a Garda-tónál fekszik.

Sirmione a Garda-tó déli részén

Sirmione egy négy kilométer hosszú félszigeten fekszik délen a Garda-tónál. A félsziget bejáratához érve egy várfallal körülvett erődítményt, pontosabban egy várat, pontosabban a Scaligeri várat láthatjuk, ami előre szemlélteti a kisváros középkori jellegét. A várat a Garda-tó kristálytiszta vize veszi körül, ami igazán középkori hangulatot kelthet a turistákban. A várat, ahogyan az egész szigetet is körbe lehet hajózni, ezt az utat rendszerint motorcsónakokkal és kisebb hajókkal szokták megtenni.

Sirmione a Garda-tó déli részén

Beljebb haladva a városba szűk utcákban, sikátorokban találjuk magunkat, amelyeket tágas ovális alakú terek kapcsolnak össze, ahol különböző éttermek kaptak helyet. A kis utcákban egymást érik a fagyizók és szuveníreket tartalmazó kis boltok. Rengeteg féle fagylalt közül választhatunk, amelyből egy adag gombóc többszöröse az itthon megszokottaknak. Kettőnél több gombócot csak az igazán kívánósoknak ajánlják, de rendszerint kettőnél többel senki sem tud megbirkózni. A szuvenírek terén a turistavárosokhoz hasonló termékekre kell számítani megspékelve egy kis tengeri stílussal. Az éttermek választékára az igazán éheseknek sem panasza. Minőségi és kellemes hangulatú éttermek várják a vendégeket a legkülönfélébb ételekkel.

hirdetes
Sirmione a Garda-tó déli részén

Az óváros hangulatos kis utcáin található fagyizókon és üzleteken át, a főbb tereken található éttermeken keresztül eljuthatunk a félsziget végére, ahol az igazi csodát találhatjuk. A város zaja után a hatalmas kiterjedésű tónál már eloszlik a zaj. A csendes és árnyékos helyeken kívül igazán nyugodt, békés zegzugokat lehet találni a tavat körbejárva vagy akár körbehajózva. A tó termálvize pedig nem csak szép, hanem gyógyhatású is, hiszen kéntartalmú, meleg forrásokkal rendelkezik, ami által Sirmione igazán kellemes úticél lehet.

hirdetes

 

A Garda-tó partja

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas... Tovább

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 163

Átlagos értékelés: 4.8