Gyerekkorunk kedvenc meséje: Süsü, a sárkány

hirdetes

Gyerekkorunk kedvence: Süsü

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha a kétezres évek előtt voltál gyerek, akkor látnod kellett ezt a mesét! Bár a Süsü, a sárkány kitalálója orosz volt, viszont nálunk is nagyon népszerű lett.

Süsü

Ha nem mai gyerek vagy, ezt a mesét ismerned kell! A Süsü azért lett különleges, mert eltér a hagyományos meséktől, amik tele vannak hétfejű és háromfejű sárkányokkal, de egyfejű sárkányról Süsü megjelenéséig még senki nem hallott. De Süsü nemcsak emiatt tér el az elődjeitől, hanem természetében is, mert Süsü természete szerény és ártatlan a többi sárkánnyal ellentétben. A Süsü a maga idejében rendkívül népszerű bábfilmsorozat volt, viszont az ötlet szerzője nem magyar, hanem orosz származású: Miroslav Nastosijevic.

Süsü

A Süsü a Magyar Televízióban készült 1976-tól 84-ig és egy egyszerű kivitelezésű, mégis nagy sikernek örvendő bábfilmsorozat volt, amit még a 90-es években is játszottak a tévében. Bár az értelmi szerző nem magyar volt, viszont a magyar szöveget Csukás István írta meg, a zene Bergendy István érdeme, a rendező Szabó Attila, a dramaturg pedig Takács Vera volt. A bábokat Lévai Sándor tervezte és Abonyi Antal volt az operatőr. Bár a környezet hagyományos volt, mert Süsü gyakran ólálkodott a vár körül, de nem azért, hogy tűzokádással elriassza az embereket, hanem csak barátkozni akart, ami egy sárkánytól igen szokatlan.

Süsü

Süsü a többi sárkányhoz képest kifejezetten jószívű, akivel szemben az emberek az elején bizalmatlanok, viszont a végén megkedvelik, mert rájönnek, hogy nincs miért félni tőle. Miután Süsüt kitagadták a szülei az egyetlen feje miatt, Süsü egyedül kóborolt a világban, de végül találkozott Kóbor királyfival, aki befogadta.

Süsü

Később a vár népével is összebarátkozott. Viszont amellett, hogy menedéket talált az embereknél,szerzett egy ellenséget is, Torzonborz Királyt, akitől sokszor megvédte a várost. A végén még Sárkánylány is megjelenik, akibe szerelmes lesz.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock). Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 178

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív