A szaúdi herceg elképesztő dolgot művelt: teljes vagyonát elajándékozta

hirdetes

A szaúdi herceg elképesztő dolgot tett: elajándékozta teljes vagyonát

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Persze szó sincs arról, hogy ezzel csődbe vitte volna magát, viszont elképesztő tette az egész világ figyelmét felkeltette, A szaúdi herceg egész vagyonát jótékonysági célokra fordította. Ebben a mai világban szükség is van rá...

Szaúdi herceg

Alwaleed bin Talal szaúdi herceg megdöbbentő dolgot tett: teljes vagyonát, vagyis 32 milliárd dollárt egy az egyben eladományozott karitatív célokra. Elsősorban az éhezés és a szegénység felszámolását támogatja ezzel a példaértékű cselekedettel. És ami a legszebb az egészben, hogy ez nem esztelen önfeláldozás volt, hanem még így is rengeteg bevétele marad, ugyanis van egy Kingdom Holding nevű vállalata, aminek érdekeltsége van a híres londoni Four Seasons Savoy Hotelben, vagy a News Corp és a Time Warner nevű médiavállalatoknál. És még mindig nem említettük a Twitter, az Apple és a Citigroup részvényeket, amikből szintén jelentős bevétele származik.

Szaúdi herceg

Nem ez az első eset, hogy hatalmas összegű adományokkal segíti a rászorulókat, viszont ez az első, hogy szinte az egész vagyonát ilyen neves célokra fordította. A vagyont egy általa létrehozott karitatív szervezetnek, a Alwaleed Philanthropiesnak utalta.

 

“Szeretnék segíteni a szegénység és az éhezés felszámolásában, a legszegényebb országok egészségügyi és oktatási fejlesztésében” – írja az Investor.hu.

 

Ezen a tetten még Bill Gates is meghatódott, így fogalmazott a Twitteren: „Alwaleed herceg nagylelkű felajánlása mindannyiunknak inspirációt ad, akik jótékonysággal foglalkoznak a világon” – közölte a világ leggazdagabb embere.

Szaúdi herceg

Viszont nem ez az első eset, hogy a herceg extrém jótékonykodásával a figyelem középpontjába kerül, ugyanis legutóbb száz darab Bentley-t ajánlott fel a jemeni légicsapások vadászpilótáinak. Lehet, hogy az utóbbi időben sok a háború és különböző rémhírek terjengnek a világ szinte minden pontjáról, amik napról napra egyre ijesztőbbek, de azért történnek jó dolgok is a világban.

Forrás: investor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz. Tovább

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek