Száz évvel ezelőtt, 1913-ban négy Rolls-Royce Silver Ghost is teljesítette az akkori idők legnehezebb alpesi túraversenyét, melyet a pontosan kidolgozott részleteknek és minőségnek köszönhettek.Rolls-Royce Alpine Trial Centenary Collection Ghost

hirdetes

Száz éves Rolls-Royce új bőrben

Király Réka
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Száz évvel ezelőtt, 1913-ban négy Rolls-Royce Silver Ghost is teljesítette az akkori idők legnehezebb alpesi túraversenyét, melyet a pontosan kidolgozott részleteknek és minőségnek köszönhettek – ezeket a tulajdonságokat az autómárka azóta is megtartotta.

Száz évvel ezelőtt, 1913-ban négy Rolls-Royce Silver Ghost is teljesítette az akkori idők legnehezebb alpesi túraversenyét, melyet a pontosan kidolgozott részleteknek és minőségnek köszönhettek. Rolls-Royce Alpine Trial Centenary Collection Ghost

 

Ennek alkalmából készítették el a Rolls-Royce Silver Ghost új kiadását, az Alpine Trial Centenary Collection Ghost változatot, melyet a sanghaji autószalonon mutattak be.

 

Rolls-Royce Alpine Trial Centenary Collection Ghost


A Rolls-Royce Silver Ghost múltja


1913-ban, az Osztrák-Magyar Monarchia területén zajló megbízhatósági versenyen közel 3000 kilométert tettek meg a kocsik nehéz, göröngyös terepen – mindezt meghibásodás nélkül. A versenyen James Radley, privát pilótaként indult Silver Ghostjával és meg is nyerte a versenyt. A megbízhatóságnak és a kor technikai vívmányainak tisztelete hajtotta a Rolls-Royce-t a centenáriumi modell megalkotásában.

hirdetes

 

Rolls-Royce Alpine Trial Centenary Collection Ghost


Rolls-Royce Alpine Trial Centenary Collection Ghost


Az újkori Ghost motorháztetője polírozott, rozsdamentes acélból készült és mellette egyedi, baba-kék színt kapott, feketére festett hűtőrácsokkal és kerekekkel kiegészítve. Az utastérben az óra számlapján megjelenítették az egyes szakaszok megtételéhez szükséges időt, de ennél is látványosabb az utas előtti intarzia, amellyel a verseny domborzati képét láthatjuk. A tetőkárpit ugyanolyan fajtájú és színű bőrből készül, mint a régi autó esetén.

Rolls-Royce Alpine Trial Centenary Collection Ghost

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kreuz

Ejtsd: krajc. Az a hajó, amelyik kreuzol, széllel szemben halad. Teljesen széllel szemben nem... Tovább

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.7

autó