Vestas Sailrocket a világ leggyorsabb vitorlása

hirdetes

Százas tempó felett a világ leggyorsabb vitorlása

Roly
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rekordot döntött a Vestas Sailrocket hajó csapata. A vitorlázás világcsúcsát mostantól a speciális anyagokból készült hajójuk az akár 120 kilométer per órával is száguldó vitorlásuk tartja.

Vestas Sailrocket a világ leggyorsabb vitorlása

 

Valami igazán jó ajándékot keres szerettének karácsonyra? Ide kattintva az elérhető legjobb árú, sportosan elegáns Nautica karórák közül válogathat!

 

A rekord már a Vestas Sailrocket-é

 
A százhúsz kilométer per órás sebesség már autóban sem számít lassú tempónak, de vitorlás hajóban már egyenesen extrém élmény lehet. Erre a sebességre a vitorlások közül csak a szénszálas (carbon) műanyagból készült óriási vitorlákkal rendelkező Vestas Sailrocket képes. A hajó egy kitesurf-ös 55,65 csomós rekordját döntötte meg majdnem tíz csomóval.
hirdetes
 
Vestas Sailrocket a világ leggyorsabb vitorlása
 

Tervezési hibák a Sailrocketnél

 
A Vestas Sailrocket egy ideje már gond nélkül képes volt a csúcsdöntéshez kevésnek számító, ám lenyűgözően gyors 50 csomó feletti sebességek elérésére. Ám ennél a sebességnél már buborékok keletkeztek a hajógerinc alatt, amely miatt instabillá vált a hajó. A 2012 év a hiba javításával telt, mialatt új hajószárnyakat kellett tervezniük, hogy kiküszöböljék a buborékosodást.
 
Vestas Sailrocket a világ leggyorsabb vitorlása
 

Vestas Sailrocket a vízi hangsebesség királya

 
Az új szárnyakkal a hajó már képes volt a rekord megdöntésére és sikerült közel 120 kilométer per órás lélegzetelállító sebességet elérnie.
hirdetes
 
Videón a száguldás
 
"Ez a hidrodinamikai megfelelője a hangsebesség átlépésének" - mondta Paul Larsen, a tíz éve hajón dolgozó csapat vezetője és a Vestas Skyrocket pilótája. Larsen elmondása szerint a rekord óta többször végzett hatvan csomó feletti utakat a hajóval, és remekül viselkedik a jármű. A csapat most azon dolgozik, hogy ötszáz méteres úton hatvan csomó feletti átlagot hozzanak össze.
 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába... Tovább

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes