2011. augusztus Széchenyi Emléktúra, vitorlás túra, programok és részletek hamarosan

hirdetes

Széchenyi Emléktúra újra

MVSZ
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az MVSZ szervezésében augusztus 3-6. között újjáéled a legendás Széchenyi emléktúra. Néhány évvel ezelőttig a leglelkesebb balatoni túravitrolázók nyáron rendszeresen öszegyűltek és Bartha József vezetésével egyhetes hangulatos közös vitorlázással élvezték a Balaton szépségeit, egymás társaságát és így emlékeztek gróf Széchenyi Istvánra, akinek a balatoni hajózás megteremtésében is elévülhetetlen érdemei vannak.

Széchenyi emléktúra

Széchenyi emléktúra 2011-ben újra

Sajnos változó világunkban ez a sikeres, fénykorában 30-50 hajót megmozgató túravitorlás esemény néhány éve elhalt. Most a Magyar Vitorlás Szövetség igyekszik - kissé megváltoztatott formában, közös programokkal bővítve - újraindítani az emléktúra szép hagyományát.

A Széchenyi emléktúra útvonala

Az MVSZ Széchenyi Vitorlás Emléktúrára augusztus 3. ás 6. között kerül sor. A résztvevők Balatonföldvárról indulnak. A tervek szerint egy-egy éjszakát töltenek Bogláron, Keszthelyen és Zánkán. A túra Balatonfüreden végződik majd. Az MVSZ túravezetőnek Tuss Miklóst kérte fel, aki elvállalta ezt a feladatot.

hirdetes

Az emléktúra részletei

A túra nem csak közös vitorlázást, de közös programokat is kínál. Borkóstoló, fazekasműhely megtekintése, főzőverseny és vitorlás beszélgetések is szerepelnek a még most formálódó elképzelések között. Az utóbbi, a kötetlen, színvonalas és érdekes vitorlás beszélgetések lehetőségére biztosíték a sokszoros bajnok és Kékszalag-győztes Tuss Miklós jelenléte, aki a versenyzés mellett a balatoni és tengeri túrázásban is egyedülállóan jártas. De rajta kívül meghívott vendégek is színesítik majd a programokat. A túra Balatonfüreden az MVSZ kikötőjében zárul.

hirdetes

A részletekről, feltételekről rövidesen részletes tájékoztatást adunk. Addig is, aki szeret túrázni és egy jó közös vitorlázásra vágyik, tegye magá szabaddá augusztus elejére!

Forrás: www.hunsail.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta... Tovább

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 239

Átlagos értékelés: 4.7