Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum Kínában

hirdetes

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum Kínában

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Világörökség listájára 2006-ban felkerült Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum, mely a világ fokozottan veszélyeztetett pandaállományának egyharmadának ad otthont.

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum Kínában

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

 

 

 

Szecsuáni Óriáspanda Rezervátum

 

A terület 9245 négyzetkilométeren, a Csiunglaj- és Csiacsin-hegyek hét természetvédelmi területén található, mindössze kilenc látogatható parkkal. A rezervátum jelenti a megmaradt legnagyobb összefüggő élőhelyet az óriáspandák számára, mely a földtörténeti harmadidőszak paleotropikus erdőinek egy maradványa.

 

Óriáspanda Rezervátum

 

Ez egyben a faj fogságban való szaporításának legfontosabb helyszíne is. A rezervátum más, világviszonylatban is veszélyeztetett állatok otthona, például a vörös pandáé - vörös macskamedve -, a hópárducé és a ködfoltos párducé. A trópusi esőerdőkön kívül ez a rezervátum dicsekedhet a legnagyobb botanikai gazdagsággal, több mint 1000 nemzetségből származó, 5000-6000 növényfajtával.

Az óriáspandát nemzeti kincsként tartják számon Kínában, és a globális természetvédelmi törekvések emblémaállatává vált. A vadonban szinte kizárólag bambuszt eszik, kedvelt lakóhelye 2100 és 3200 méter közötti magasságban van. Mint egyedüli faj és család, az óriáspanda nagyon fontos az emlősök besorolásának és evolúciójának tanulmányozásában.

 

Óriáspanda

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 155

Átlagos értékelés: 4.9

utazás