Egy szibériai város szó szerint jéggé fagyott és nincs áram

hirdetes

Egy szibériai város szó szerint jéggé fagyott

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezt hogy bírják ki a város lakói? Egy szibériai városban, pontosabban Dugyinkában, ahol éjszakánként a hőmérséklet akár -40 fok alá is mehet, egy vihar tönkretette a vezetékeket még januárban és azóta nincs áram.

Szibéria

Szibéria egy hatalmas, alig lakott terület Oroszországban, aminek a sarkkörhöz közelebb eső részein szerintem csak olyan emberek tudnak életben maradni, akik oda születtek. Dugyinka egy kikötőváros a Jenyiszej partján és 300 kilométerre található a sarkkörön belül, ami azt jelenti, hogy a szélsőséges időjárás miatt emberpróbáló körülmények uralkodnak. Mivel csak nyáron emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet, ezért a folyó rendszerint befagy a téli időszakra és amikor tavasszal olvadni kezd a jég, árvíz van. Ez már önmagában nagyon kemény, viszont ami januárban történt, abban sincs köszönet, ugyanis akkora vihar volt a hónap közepén, ami teljesen szétrongálta a vezetékeket.

Szibéria

Az éghajlat szélsőségesen kontinentális, ami azt jelenti, hogy a nyár nagyon rövid ideig tart, a tél viszont annál hosszabb és hidegebb. Minket már az is megvisel, ha délután 4-kor besötétedik a téli időszakban, azonban itt másfél hónapig van sötét decemberben és januárban. Szinte egész évben fagy van, kivéve nyáron, de akkor se megy 12 fok fölé a hőmérő higanyszála. Télen nem ritka a -40 fok, az eddigi hideg rekord pedig -56,7 fok. Balszerencséjükre a vihar pont a legdurvább hidegben rongálta szét a vízvezetékeket, így a víz az utcára ömlött. Másnap reggelre a város szó szerint jéggé fagyott.

 

Dugyinka

Szibéria

A vihar miatt az elektromos és a vízvezetékek is tönkre mentek. A lakosság vízellátását azonnal intézték és mára a rendszert is megjavították, viszont még így is sokan panaszkodnak arra a lakosok közül, hogy nincs áram és nagyon hideg van a lakásukban. El se tudom képzelni, milyen hideg lehet itt éjszakánként, sőt, még napközben is. Én már akkor is feltekerem a fűtést, ha csak pár fokkal megy nulla alá a hőmérséklet, -40 fokban nem tudom, mit csinálnék.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,... Tovább

Csapatépítés helyszín Alsóörs

Csapatépítés a Balatonon, öt perce az alsóörsi Balaton parttól és strandtól, gyönyörű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.7

utazás