Szigligeti vár: tökéletes kirándulóhely, ahol a Balaton legszebb panorámája tárul a szemünk elé.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Szigligeti vár, ahol a Balaton egyik legszebb panorámája tárul eléd

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szigligeti vár, ahol a Balaton egyik legszebb panorámája tárul eléd


2020/06/08
CZs
Szigligeti vár, ahol a Balaton egyik legszebb panorámája tárul eléd
Szigligeti vár története

A Szigligeti vár története

A kettős torony közötti palotaszárnyat és kőfalakat pannonhalmi bencések építették 1260 és 1262 között. Később IV. Béla tulajdonába került, a hosszú évek során számos család birtokolta, majd a Lengyel nemesi családé lett. A török hódítás idején a végvárrendszer része lett, ekkor nem már, mint az egyik leghíresebb várkapitány, Magyar Bálint parancsolt benne. A törököknek sohasem sikerült elfoglalniuk a várat. Egy villámcsapást követően 1702-ben felrobbantották a várat, az utolsó tulajdonosa az Esterházy család volt. 2014 tavaszától már a felújított várat látogathatjuk.

 

Amit a Szigligeti várban találunk

A vár az Öregfalu felett, 229 méter magas Várhegyen található a római katolikus templom mögött. Az alsóvárból a korabeli ágyúkkal berendezett Mártonfalvy-rondellára jutunk, majd egy meredek lécpsősoron a felsővárba, ahol egykor a várúr palotája állt.

 

A látogatás során az egyik legnagyobb élmény a káprázatos kilátás a Balaton vizére, a Badacsonyra, a Szent György-hegyre. Tényleg felejthetetlen látvány, már csak ezért is érdemes felkeresni a várat.  Emellett megtekinthetjük a rekonstruált várkápolnát, a középkori, szintén rekonstruált várkonyhát, de gyakran rendeznek középkori játékokat is, valamint a nyári szezonban koncerteket. Szigligeten tehát újabb gyöngyszemet találunk, amiért annyira imádunk a Balaton partjára látogatni évről évre. 
 

És az ígért videó a Szigligeti várról

 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha...

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Svert

Jolle típusú vitorlások leengedhető "uszonya", amely az oldalsodródást...

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76...

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.