Szivárványfolyó - A világ legcsodásabb folyója

hirdetes

Szivárványfolyó - A világ legszebb folyója

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rengeteg folyót találunk a világon, de nem ismerhetjük mindegyiket. Mindenki csak a rekorder folyókat ismeri, azonban mi megmutatjuk nektek a világ legszebb folyamát.

Folyó
 
 
hirdetes
Az Andok keleti részén található Kolumbia első nemzeti parkja, a Serrania de La Macarena National Park, amely ökológiailag egyedülálló különleges növény- és állatvilággal rendelkezik. Azonban a park nem ezért lett híres, hanem egy biológiai csodának köszönhetően.
Folyó

A Cano Cristales folyó az Andok lábánál ered. Több mint 100 kilométeren keresztül, számos vízesést alkot, ahogyan a sziklákon átfolyik. Esős évszakban a vízeséseiben, száraz évszakban a meder sziklaképződményeiben gyönyörködhetünk.

Folyó
A száraz és esős évszakban látható a csoda, a folyó úgymond virágba borul. Amikor a kristálytiszta víz vonul végig a medren és a folyó aljára leér a napfény, a sziklákon kivirágzik a Macarenia algafajta. Ezek az élőlények piros, lila, sárga, kék és zöld színekben pompáznak, így szivárványszínűvé varázsolják a folyót. 
 
Folyó

Az UNESCO világörökség részévé választotta ezt a csodálatos és egyedülálló folyót, aminek nincs párja ezen a világon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan... Tovább

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes