A motor szerelmeseinek építettek társasházat

hirdetes

Társasház motorosoknak

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Japánban külön társasházat húztak fel a robogósok, motorosok részére, a helyhiány és zsúfoltság miatt  így is eleve lehetetlen vagy éppen kifizethetetlen luxus egy garázsban leparkolni a belvárosban.

A motor szerelmeseinek építettek társasházat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japán tervezőktől

 

A Yuji Nakae, Akiyoshi Takagi és Hiroshi Ohno japán tervezők elsősorban olyan egyedi apartman-komplexum kialakítására törekedtek, aminél az elsődleges szempont a motorbicikli-tulajdonosok igényeinek kielégítése, legfőképp a hatékony tárolás terén.

 

motorosoknak épített ház

 

Az épületegyüttes földszintjén helyezkednek el a lakások bejáratai, amik duplán kihajtva egyben garázsajtókként is funkcionálnak, itt a kétkerekű jármű tökéletesen megfér a lépcső alatt az „előszobában”, ahol nem zavarják felesleges bútorok és egyéb akadályok a gyors kihajtásban.

hirdetes

 

 

Hullámos vonalvezetés

 

Egészen pontosan Tokió Suginami-ku városnegyedében található ez az íves homlokzatú háromszintes társasház, amiben összesen 8 lakás osztozik mindössze 300 négyzetméteren, vagyis csupán átlag 37.5 négyzetméter jut egy többszintes lakásra, de ez egy japán metropolisban már akár egész tágasnak is nevezhető.

 

 

hirdetes

Mindenesetre a hullámos vonalvezetésű alapterületnek köszönhetően maximálisan ki tudták használni a rendelkezésre álló teret, az egymásra nyíló motorbejáratok egész kis helyen megférnek egymás között. Egyedül talán a falak vastagsága miatt lehet probléma a lakók között, illetve hogy az épületben nemigen vannak szobasarkok, így a bútorokkal kicsit trükközni kell.

 

Társasház motorosoknak

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért.... Tovább

Inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 5.0

kreatív