10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

hirdetes

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

5. Hvaszun – Dél-Korea

A Seryang Je tó tavasszal igazi álomvilággá változik. A fák váltakozó színeket vesznek fel, és a látvány lényegében megduplázódik a tükörsima, tiszta vízfelületnek köszönhetően. Külön említést (és látogatást) érdemelnek még a vidék zöldtea-földjei is, amelyeket szintén érdemes tavasszal meglátogatni.

 

4. Provence – Franciaország

A Provence-i régiót nem sokaknak kell bemutatni, hiszen Franciaország egyik legnépszerűbb vidékéről van szó. Sokan nyáron látogatják meg, azonban ekkora nagyon nagy lehet errefelé a forróság és a tömeg is, így aki kellemesebb körülményekre vágyik, az inkább tavasszal menjen. Az egész vidék tele van levendulaültetvényekkel, így nehéz olyan helyet találni, ahol nem ütközünk gyönyörű tájakba.

hirdetes

 

3. Castelluccio – Umbria, Olaszország

Olaszországban Toszkánát szokás emlegetni, ha szép tájakról van szó, méghozzá nem véletlenül, de Umbria is „megér egy misét”, ha úgy tetszik. Egy helyi gyöngyszem a sok közül kétségtelenül Castelluccio, amelyet minden tavasszal virágok ezrei hódítanak meg, miután a téli síelők kimozogták magukat a hegycsúcsokon.

 

2. Cseresznyevirág-fesztivál – Japán

Nem meglepő, hogy Japánban a nemzet jelképének saját fesztiválja van. A cseresznyefavirág, vagyis a „szakura” ünneplése március végén kezdődik, és május végéig tart. A fák az ország déli részén kezdenek el virágzani, és a jelenség hullámszerűen halad az északi vidékek felé – a nemzeti televízió még részletes előrejelzéseket is közvetít, hogy mindenki tudja, nála mikor várható a látványos esemény.

hirdetes

 

1. Skagit völgy – Washington, Egyesült Államok

Évente látogatók ezrei érkeznek a Skagit völgybe, hogy megcsodálják a helyi tulipánfesztivál pompáját. A völgy a Mount Baker (Baker-hegy) lábánál oldalában fekszik, és tavasszal két hétre festői tájjá változik. Az eseménynek saját fesztiválja is van, ami számtalan programot és rendezvényt jelent a látogatóknak. Áprilisban érdemes ellátogatni ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

A Tisza-tavon komoly munkába fogunk. Az MVSZ által minősített vitorlás iskolát indítunk. Reményeink szerint sikerül megvalósítani, hogy a mindennapos testnevelés program keretében hamarosan vitorlázást tanuljanak a gyerekek, akinek ma még több, mint 75%-a nem tud úszni- a Tisza-tó partján.

Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

Hiszen vitorlázni – az az általános tévhit – csak a Balatonon lehet. Befejezve a tanfolyamot, furcsa hiányt fedeztem fel magamban. Jó hogy van vitorlás vizsgám, de én Sarudon élek, ahol van ugyan pár vitorlás, de vitorlás élet, vitorlás közösség – na, az nincs.

Még mindig Mexikóváros - Zócalo és Zona Rosa

2019-05-03

Még mindig Mexikóváros - Zócalo és Zona Rosa

Jelentem nagyjából túl vagyunk a jetlag-en és reményeim szerint sikerült elintézni az elmaradt autó bérlést is. Na nem a mexikói America Car Rental jóvoltából fordultak pozitívra a dolgok, ( akik kinn hagytak bennünket a reptéren, és akik sem az e-mailekre, sem egyéb dolgokra nem reagáltak ), hanem a Rentalcars.

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

2019-03-12

10 hely a nagyvilágból, amiket érdemes tavasszal meglátogatni

Habár sokan még nincsenek megelégedve az időjárással, a hőmérő szerint már tagadhatatlanul beköszöntött a tavasz, és a kihalt, kopár tájak hamarosan új életre kelnek. Ahogy a természet ébredezik, úgy az emberek is egyre szívesen töltenek több időt a szabadban.

hirdetes
Közösség

Szótár

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő.... Tovább

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 4.9

szerelem túra utazás ünnep